Ecuador exporteert bananen naar Slovenië

EcuadorianQuality Fruit Eqfruit heeft de eerste verzending van bananen vanuit Ecuador naar Slovenië gerealiseerd. Momenteel wordt het fruit verkocht in de supermarkten van Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Er wordt samengewerkt met een van de grootste bananenimporteurs van het land en een van de belangrijkste van de Adriatische kust.

Galo Vilema, algemeen directeur van het Zuid-Amerikaanse bedrijf, liet weten dat er tot nu toe drie verzendingen zijn gedaan, met in totaal 16 containers. Sinds zijn oprichting in 2016 heeft het bedrijf nauw samengewerkt met ProEcuador. De onderneming streeft ernaar nieuwe markten te bereiken, zoals Argentinië, Dubai en de Verenigde Staten.

Cristóbal Albán, werkzaam voor ProEcuador in Boedapest, benadrukte dat het Sloveense bedrijf dat de bananen inkoopt een belangrijke speler op de Centraal-Europese markt is. Volgens Albán is het bedrijf, dat gevestigd is in Ljubljana, zeer geïnteresseerd om bananen vanuit Ecuador te blijven kopen en plant het voor dit jaar opnieuw een bezoek aan het land.

Volgens gegevens van de Centrale Bank van Ecuador nam de bananenexport naar Slovenië tussen januari en oktober 2018 met 25% toe en bereikte deze een waarde van 20 miljoen dollar.

Bron: diariodelcauca.com.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven