Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Jacques Guironnet – manager bij ASPA2

De vroegste asperges van Europa komen uit Frankrijk

De witte asperges van het Franse APSA2 behoren tot de vroegste van Europa. “Dit is mogelijk omdat we een verwarmingsnetwerk gebruiken. De oogst begint rond 14 januari,” legt Jacques Guironnet, manager van ASPA2 uit. ASPA2-asperges zijn van topkwaliteit, heel wit en heel zacht.

Emissievrij verwarmen
“We verwarmen onze velden, zodat onze asperges zeer regelmatig van kwaliteit zijn. Als ze goed worden geschild, laten ze na het eten geen vezels meer op het bord achter. Daarom houden onze klanten zo van onze producten.” ASPA2 maakt gebruik van een emissievrij verwarmingssysteem. “We willen dat al onze velden verwarmd worden, dus we kunnen onze teelt niet echt uitbreiden. In plaats daarvan geven we er de voorkeur aan de volumes te beheersen om zo altijd een product van topkwaliteit aan te kunnen bieden.”


Het bedrijf is gevestigd in het departement Indre-et-Loire. Jacques hecht veel belang aan de witheid van zijn asperges. "We bieden geen asperges aan die de neiging hebben om roze te worden zoals die in het zuiden van Frankrijk. We trainen onze plukkers daarom om die asperges te herkennen, indien mogelijk nog vóór ze uit de grond komen. Onze plukkers plukken met de hand en slechts enkele meters tegelijk, zodat de asperges zo lang mogelijk in het donker en koel blijven. De velden zijn bedekt met zwart plastic.”

Uitdaging om naar Duitsland te exporteren
Op de Europese markt levert ASPA2 asperges aan Frankrijk, de Benelux en Duitsland. “Er zijn niet veel Franse bedrijven die asperges naar Duitsland exporteren. Wij doen dat omdat onze kwaliteitsnormen overeenkomen met die van Duitsland en Nederland. De zeer witte asperges zijn populair bij de consumenten daar. Onze asperges komen bovendien aan op een datum waarop er nog geen Duitse asperges zijn. De handel met Duitsland is echter niet eenvoudig. Zodra de aspergeteelt in Duitsland zelf begint, hebben consumenten de neiging om alleen Duitse asperges te willen kopen.”


Het belang van de Aziatische markt
De Aziatische markt is een andere belangrijke markt voor ASPA2. "We exporteren naar landen als Hong Kong, Thailand en Japan. De asperges worden vervoerd per vliegtuig. Onze Aziatische klanten zijn meestal mensen die geïnteresseerd zijn in de Franse gastronomie. Ze zijn actief in de horeca of de delicatessen. Jacques exporteert al meer dan 15 jaar naar Azië. “Ons ASPA-exportmerk is best bekend daar.”

Meer informatie:  


ASPA2
Rue Gustave Eiffel
Les Grands Clos
37420 Avoine
France
Telefoon: +33 (0)2 47 58 95 93
Fax : +33 (0)2 53 68 26 65
info@aspa2.fr
www.aspa2.fr


Ontmoet ASPA2 op ‘Fruit Logistica’ in Berlijn: hal 22 C-04. 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven