Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dag van de Duitse appel

De natuurlijke appel valt vaak buiten de norm

Hun namen zijn Ingrid Marie, Privy Councillor Dr. Oldenburg en Stina Lohmann en ze zijn sappig, soms zoet, soms zuur en zeker heel gezond. Oude appelvariëteiten, zoals de drie genoemde, zijn in de mode, ook al zijn ze niet overal en in elk seizoen verkrijgbaar. Dit werd gemeld door de krant Mitteldeutsche Zeitung.

De boomkwekerij in Reinstedt, bijvoorbeeld, zorgt voor variatie in de boomgaard en dus op het bord. "Wij kweken alle variëteiten die in boomgaarden en langs veldwegen worden gebruikt, maar ook bomen voor de fruitteelt," aldus algemeen directeur Jens Traunsberger.

Bedrijf levert zijn fruitbomen in heel Duitsland
Het bedrijf levert zijn fruitbomen in heel Duitsland en Europa. Er worden meer dan 50 soorten aangeboden - van Alkmene tot de witte winterbelappel. Het planten van bomen langs veldwegen is een van de aandachtspunten voor de boomkwekerijen, meldt Traunsberger. Veel oude bomen die altijd langs dergelijke paden hebben gestaan, sterven: "En er is in de afgelopen decennia niets herplant", zegt het hoofd van de kwekerij.

Voor de nieuwe aanplantingen worden vaak oude rassen gebruikt, die zo van uitsterven worden gered. "Dit zal de genetische diversiteit behouden," zegt Traunsberger's collega Steffen Topf. En elke oude variëteit die voortleeft, biedt een basis voor nieuwe rassen.

Meer lezen? Klik hier voor het volledige verslag.

Meer informatie:
Mitteldeutsche Baumschulen GmbH
Ascherslebener Weg 1
06463 Falkenstein/ Harz
OT Reinstedt
Telefoon: +49 034741/242
Fax: +49 034741/275
E-mail: verwaltung@mitteldeutsche-baumschulen.de  
www.mitteldeutsche-baumschulen.de 

Publicatiedatum: