Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Productieproces moet door vereenvoudiging geoptimaliseerd worden

Schur Star concept: capaciteitsuitbreiding vereist vereenvoudiging

Bij de invoering van het Schur Star concept werd Sabarot Wassner zich van de vele voordelen bewust. Door de inzet van het Schur Star concept werd het verpakkingsproces van het grote aanbod aan granen, peulvruchten, zaden en gedroogde paddenstoelen efficiënter. In combinatie met een omvangrijke fabrieksuitbreiding ter uitbreiding van de capaciteit, heeft Sabarot Wassner besloten om het productieproces door middel van vereenvoudiging te optimaliseren. Het 200-jarig jubileum in 2019 is bovendien een perfecte gelegenheid om de verpakkingsvormgeving te moderniseren. Het Schur Star concept heeft al deze verwachtingen vervuld.

Volker Klein van Schur tijdens de Anuga Food Tec van afgelopen jaar

Succes gedurende generaties
Sabarot Wassner werd in de negentiende eeuw opgericht en het succes was oorspronkelijk gebaseerd op de beroemde groene Le Puy linzen. Gedurende de jaren werd het aanbod aan producten uitgebreid, die allen uit de rijke natuur van de Franse regio Haute-Loire stammen. Aangezien men steeds weer de voorliefdes van de klanten heeft herkend, heeft Sabarot Wassner ook internationale erkenning verworven.

Opvallende verpakkingsoplossingen
Het aanbod aan productvarianten en -groottes – zowel biologisch alsook conventioneel - is heel omvangrijk. De eisen in deze zeer gesegmenteerde markt was dankzij de inzet van het Schur Star concept geen probleem. De eenvoudige wisseling, niet alleen tussen producten, maar ook tussen verpakkingsdesign, verpakkingsgrootte, en verpakkingsconstructies maakten het tot de ideale oplossing. Het duurt slechts een paar minuten en er is geen extra gereedschap nodig. 

Een verdere stimulans om voor het Schur Star concept te kiezen, is het nu nog sterkere voorkomen van het merk door een update van de verpakking voor een opvallende verschijning aan de POS. De gekozen oplossing is een Schur Star blokbodemzakje met zipper voor hersluitbaarheid – dit biedt de consument convenience voor het dagelijks leven, maakt een veilige bewaring mogelijk en verkleint daarmee het gevaar van voedselverspilling.

Perfecte synchroniciteit met het Schur Star concept
„Naar aanleiding van ons 200-jarig jubileum hebben we besloten om het productieproces te optimaliseren en onze verpakkingen te verbeteren – er werd een perfecte eenheid gecreëerd toen we het Schur Star concept hebben ingevoerd”, zegt Thomas Morin, technisch leider bij Sabarot Wassner. „We hebben met de invoering van voorgefabriceerde zakjes niet alleen het verpakkingsproces vereenvoudigd, maar ook de productiecapaciteit vergroot, personeel gereduceerd en last but not least: we hebben de verpakkingsoplossing voor twee van onze merken verbeterd en verfijnd – en verdere verbeteringen zullen volgen. We zijn er blij mee, enthousiast en kunnen nauwelijks wachten om de nieuwe verpakkingen op de markt te brengen.”

Het Schur Star concept voor alle segmenten
Het Schur Star concept wordt wereldwijd door meer dan vijfhonderd bedrijven gebruikt en is de perfecte oplossing voor alle productsegmenten: van verse producten en diepvriesvoeding tot aan snoepgoed, speelgoed en bemestingsmiddelen. Alle producten worden in zakconstructies verpakt, die in iedere categorie de hoogste graad aan gebruiksvriendelijkheid bieden - bij de producten, in de retail en bij de consument.

Internationaal partnerschap op het gebied van verpakkingen
Schur is een internationaal team van vijftien bedrijven die verpakkingen, verpakkingsmachines, verpakkingssystemen en knowhow aanbieden. Schur heeft circa 850 medewerkers in dienst in Denemarken, Duitsland, Zweden, Frankrijk, Australië en de VS. Schur Star Systems als onderdeel van de Schur group, doet haar werk bij de  productievestigingen Flensburg (Duitsland), Carlsbad (VS) en Melbourne (Australië) en gebruikt de kennis van de gehele Schur group om haar klanten de best mogelijke oplossingen voor flexibele verpakkingen te bieden.

Bezoek het bedrijf op de Fruit Logistica (7 tot en met 9 februari 2019) in hal 9 / F-07  &  hal 21 / E10 

Verdere informatie:
Schur Star Systems GmbH
Liebigstrasse 7
D-24941 Flensburg
Tel.:+49 461 9975 120
e-mail: info@schur.com 
www.schur.com  


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven