Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Rusland en Europa blijven de voornaamste afzetmarkten," Nagesh Shetty, Deccan Produce

China kansrijke nieuwe bestemming voor Indiase druiven

De Indiase druivenpluk is al een paar weken aan de gang maar de grote aanvoer van druiven uit Peru en Zuid-Afrika zorgt voor een zwakke Europese markt en handelaren wachten daarom met het verladen van hun fruit naar deze markt. 

Nagesh Shetty van Deccan Produce legt uit dat zijn bedrijf al voor de kerst begonnen is met de export naar Rusland maar dat er nu kleinere hoeveelheden worden geëxporteerd. "Voor de kerstdagen was de Russische markt erg goed maar na de feestdagen zijn de omstandigheden moeilijker geworden en ik verwacht dat dit nog wel even zo zal blijven. Er zijn grote volumes Indiase druiven in omloop."

 

"Het is nog een beetje te vroeg om met de export naar Europa te starten omdat de markt nog goed bevoorraad is met Peruaans en Zuid-Afrikaans fruit. Over een paar weken beginnen we met de export naar Europa. De eerste Indiase druiven zullen deze markt in week 7 of 8 bereiken. We hopen dat de situatie tegen die tijd beter is. De inkoopprijs in India is nog steeds aan de hoge kant maar deze zal veel gunstiger worden zodra er grotere hoeveelheden beschikbaar komen."

Deccan exporteert met name pitloze witte druiven naar Europa maar ook enkele mixverpakkingen met de rassen Thompson en Flame. 

Volgens Nagesh wordt er onder exporteurs veel gesproken over de export van Indiase druiven naar de Chinese markt. "Dit zou een kansrijke nieuwe exportbestemming voor Indiase druiven kunnen zijn maar de grootste aantallen gaan nog altijd naar Rusland en Europa. Wellicht verladen we later in het seizoen nog wat volumes naar China. De kwaliteit van de druiven is dit seizoen erg goed en ook de aanvoer is prima. De export zal echter afhangen van de marktvraag."

Deccan Produce is aanwezig op de vakbeurs Fruit Logistica in Berlijn, Hall 26, stand D-01. 

 

Voor meer informatie:
Nagesh Shetty
Deccan Produce
Tel: 91-22-28346281
Email: sales@deccanproduce.com   
www.deccanproduce.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven