Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

SanLucar start met hogeschool eigen opleiding commercie

SanLucar en de German Business School in Madrid hebben voor het eerst een opleidingsprogramma ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor toekomstige professionals in de groot- en buitenlandse handel. 

In september 2019 zal de locatie van het premium AGF-label omgetoverd worden tot een onderwijslocatie waar jongeren die zich willen bekwamen in de AGF-sector in twee jaar klaargestoomd worden voor het vak. 

De enige toelatingseisen zijn kennis van de Spaanse, Engelse en Duitse taal en affiniteit met handel en logistiek.

Het initiatief kwam in samenwerking met de German Business School in Madrid en de Duitse Kamer van Koophandel in Spanje tot stand. SanLucar geeft hiermee opnieuw blijk van haar grote maatschappelijke betrokkenheid bij educatie. In het kader van het programma heeft het bedrijf Duitse leerling-medewerkers aangenomen. SanLucar biedt op deze manier jongeren uit andere landen de kans om zich door middel van dit succesvolle Duitse onderwijsmodel voor te bereiden op een beroep in de sector. Dankzij deze nieuwe aanpak kunnen leerlingen de theoretische onderdelen in Valencia combineren met het opdoen van praktijkervaring bij SanLucar of een ander deelnemend bedrijf. 

Het programma heeft twee voordelen omdat de deelnemers theoretisch onderwijs krijgen van de ervaren docenten van de FEDA in Madrid en professionele kennis opdoen van de experts van SanLucar. Zo maken ze in de praktijk kennis met alle onderdelen van de AGF-waardeketen. 

"Vanaf de eerst dag combineren studenten theorie en praktijk. Deze specifieke aanpak is de sleutel tot succes. We willen de aankomende  generatie specialisten en managers warm maken voor de AGF-sector," legt Nils Ahmad van de SanLucar Academy uit. 

Bedrijven en studenten die interesse hebben in het duale onderwijsprogramma kunnen contact opnemen met Jutta Rölleke van de FEDA in Madrid of Nils Ahmad van SanLucar.

Samen met sport en voeding is educatie één van de belangrijkste pijlers waarop SanLucars maatschappelijke project d.r.e.a.m.s. is gebaseerd. SanLucar richtte de SanLucar Academy in 2013 op. In eerste instantie was deze bedoeld voor de overdracht van kennis onder de eigen werknemers. Nu beidt de SanLucar Academy uit door samen met de FEDA Madrid deze nieuwe opleiding in Valencia aan te bieden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven