Kiremko zet in op Oezbekistan

De populariteit van aardappelen en de vooruitzichten van de verwerking ervan in Oezbekistan werd tijdens een meeting in Utrecht besproken tussen vertegenwoordigers van de Oezbeekse ambassade in de Benelux en het Nederlandse Kiremko. 

Kiremko is op wereldniveau een toonaangevende machinefabrikant voor de aardappelverwerking. Het ontwikkelt, verwerkt en installeert apparatuur voor de productie van aardappelpuree, frites en chips en vacuümverpakte aardappelen. Het bedrijf biedt ook managementdiensten, het opzetten van productielijnen en technologisch support voor dochterondernemingen aan. Ze hebben joint ventures in Rusland, India en China.

Kiremko wil samenwerken met de Association of Uzbek Potato Producers en bekijkt de mogelijkheden om trainingssessies rond de productie en opslag van aardappelen te organiseren. Tevens werd gesproken over het verwerken van aardappelen in Oezbekistan. 

Nederland is de tweede grootste exporteur van agri-food producten ter wereld. Slechts 2% van de bevolking is werkzaam in deze sector. 

Volgens menafn.com staat Nederland op de 20e plaats als grootste economie ter wereld en is het de 5e grootste economie binnen de Eurozone. 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven