Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Eerste Zambiaanse druiven bij Sainsbury's

Khal Amazi, een bedrijf dat bekend staat om zijn productie en export van kleinbloemige rozen, is nu het eerste Zambiaanse bedrijf dat druiven naar Europa exporteert. Het bedrijf teelt in Zambia al vijf jaar druiven op 20 hectare grond en dit jaar wordt het eerste jaar met commerciële volumes voor de export, vertelt de CEO van het moederbedrijf PGI Group, Sebastian Hobhouse.



 "We willen de Noord-Europese markt bereiken met onze druiven. In deze periode was er vraag naar goede kwaliteitsdruiven, net vóór het Namibische en Zuid-Afrikaanse seizoen."



Er zal dit jaar 125 ton worden geëxporteerd, voornamelijk van de variëteit Prime White, maar ook van Red Flame. De eerste vruchten zijn al geleverd per luchtvracht, een transportmethode waarmee het bedrijf erg ervaren is, na jaren rozen te leveren aan alle belangrijke supermarktketens in Europa.



Hobhouse hoopt dat de druivenexport gestaag zal groeien in de komende vijf tot tien jaar. Khal Amazi levert exclusief aan Sainsbury's en de verkoop van Prime White en Red Flame begon deze week met een prijs van 2,35 voor 500g.

Voor meer informatie:
Sebastian Hobhouse
PGI Group
E-mail: ssh@pgi-uk.com
Publicatiedatum: