Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Augurkensector bloeit op in Frankrijk

De 2018 oogst was bijzonder goed: Jardin d'Orante wist de Franse augurken goed aan het grote publiek te verkopen. Een deel van de potten met augurken is – onder het merk Hugo Reitzel – gereserveerd voor cateringprofessionals, met aangepaste formaten voor chef-koks.

Naar aanleiding van dit succes besloot het Franse MKB een reclamecampagne te starten om de in Frankrijk gemaakte augurken te kunnen promoten. Reitzel is de enige grote aanbieder van potten Franse augurken in grote en middelgrote supermarkten tegen betaalbare prijzen.

De augurken worden volgens zeer strikte specificaties op een duurzame manier geproduceerd. Reitzel is in 2016 begonnen met de herstructurering van de Franse augurkensector door billijke en duurzame partnerschappen aan te gaan met telers in Midden-Frankrijk (Loir-et-Cher, Indre-et-Loire, Maine-et-Loire en Sarthe). In 2016 waren dat er 2 die op 5 ha. grond teelden en in 2018 waren dat er 11 die op 17 ha. grond teelden. Vanaf dit jaar wil het bedrijf het productiegebied graag uitbreiden door nieuwe telers uit te dagen dit avontuur aan te gaan.

Bron:pour-nourrir-demain.fr  


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven