Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ivoriaanse mango's voor Frankrijk en België

Namongo Seydou Coulibaly van Inter Negoce et Services SARL exporteert Ivoriaanse mango's naar Frankrijk en België. "Met meer dan 30.000 ton is mango nu het tweede exportfruit van Ivoorkust, na bananen," legt Namongo uit. "Het grootste deel van de Ivoriaanse boomgaard is in handen van kleine boeren of familiebedrijven.

De mango’s van Namongo worden geteeld in de noordelijke regio's van Ivoorkust in de savanne. De bloei van de mangobomen begint in december en de mango's beginnen te rijpen in april.

Namongo voegt hieraan toe: "Het oogsten van de mango’s wordt gedaan door goed opgeleide medewerkers. Nadat de mango’s geoogst zijn, worden ze overgebracht naar de verpakkingsstations, waar ze worden gewassen, gesorteerd en – op basis van specifieke eisen van de klant – in dozen worden verpakt en per vliegtuig of per boot in koelcontainers verzonden.”

"Vóórdat de mango’s verzonden worden, worden ze zorgvuldig geïnspecteerd door inspecteurs die nauwlettend in de gaten houden of het verpakkingsproces goed verloopt en aan het eind een certificaat afgeven dat bewijst dat het product verwerkt is volgens de normen. De verpakkingscentra zelf zijn onder andere GlobalGAP gecertificeerd.”

Voor meer informatie:
Namongo Seydou Coulibaly
Inter Negoce et Services SARL
cnnamongo23@gmail.com  
internegoceetservice@gmail.com  
WhatsApp: 0022507251336

Publicatiedatum: