Britse Greenyard investeert in zes nieuwe rijpkamers

Het Britse Greenyard Fresh heeft zes nieuwe, ultramoderne rijpkamers op haar locatie in Spalding in gebruik genomen, waarmee de eerste fase het tweejarige investeringsprogramma van €2,2 miljoen van het bedrijf is voltooid.  

Tijdens de officiële openingsceremonie van de nieuwe faciliteit had Nigel Jenny, voorzitter van FPC, de eer om het lint door te knippen in aanwezigheid van Greenyard-directeur Alan Forrester, Andrwew Nesbitt van Cross Refrigeration en andere genodigden.  

Foto: Andrew Nesbitt, Nigel Jenny, Alan Forrester

Met de ingebruikname van de nieuwe faciliteit worden 160 extra palletplaatsen gerealiseerd, waardoor de totale rijpcapaciteit van Greenyard uitgebreid wordt tot 452 palletplaatsen. De nieuwe kamers zullen de uniformiteit van het rijpproces verbeteren. In de nieuwe faciliteit bevinden zich vier kleinere ruimten, die elk plaats bieden aan 20 pallets en die beschikbaar zijn voor onderzoek en testen. 

Gespecialiseerde rijping is en blijft één van de belangrijkste onderdelen van Greenyards activiteiten en deze nieuwe rijpkamers stellen het bedrijf in staat om haar klanten nu en in de toekomst steen- en exotisch fruit, avocado's en peren van de hoogste kwaliteit te blijven leveren. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven