Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
50% arbeidsbesparing en 50% minder beschadiging

Nieuwe telapplicatie verbetert teelt- en plukprestaties

Innovaties op het gebied van oogsthulpmiddelen kunnen voor 50% arbeidsbesparing en 50% minder beschadiging in de fruitoogst zorgen. Via een applicatie is het mogelijk om realtime, per uur, per dag of per week het aantal geplukte vruchten te analyseren. Munckhof Fruit Tech Innovators presenteert deze automatische telfunctie voor haar Pluk-O-Trak.

Fruitopbrengsten, plukprestaties en kwaliteitsverschillen optimaliseren
De innovatie telt automatisch de geplukte vruchten per oogstmedewerker en rij. Met de nieuwe applicatie kunnen fruittelers de plukprestaties en oogstopbrengsten verder verbeteren. De nieuwe telfunctie is verkrijgbaar voor de hoge capaciteit en compacte Pluk-O-Trak M-Topline. De appeltelapplicatie geeft de exacte locatie van de Pluk-O-Trak en het aantal vruchten per rij of oogstmedewerker weer. Alle data zijn via duidelijke overzichten af te lezen vanaf een mobiele telefoon, tablet of PC. Doelstelling van de nieuwe applicatie is fruittelers te helpen hun fruitopbrengsten, plukprestaties en kwaliteitsverschillen te optimaliseren. 

50% arbeidsbesparing en 50% minder beschadiging 
De Pluk-O-Trak is een oogsthulp die wordt ingezet om snel, efficiënt en ergonomisch fruitsoorten als appels, peren, citrusvruchten en kersen te plukken. Plukmedewerkers kunnen met het oogstsysteem werken vanaf de grond of via de horizontaal en verticaal beweegbare oogstplateaus tot maar liefst vier meter hoogte. Plukmedewerkers leggen het fruit op smalle beweegbare transportbanden waarna het fruit automatisch, voorzichtig in de kisten wordt gelegd. "Fruittelers besparen met de Pluk-O-Trak 50% aan plukarbeid en verminderen bovendien beschadigd fruit met 50%. De Pluk-O-Trak bewijst verder haar dienst als arbeidsbesparende en ergonomische hulp bij het snoeien, uitdunnen en het werken aan de hagelnetten. Tijdens deze werkzaamheden kan met het oogstsysteem van Munckhof, 35% aan arbeidskosten worden bespaard", aldus Ingrid van der Sterren van Munckhof.

Meer opbrengsten
De Pluk-O-Trak is geschikt voor heuvelachtig, drassig en rotsachtig terrein en verkrijgbaar in uitvoeringen voor 4 tot 6 medewerkers. Door koppeling met de kistendrager kunnen tot 16 kisten worden meegedragen. De Ledverlichting maakt de Pluk-O-Trak ook ’s nachts inzetbaar. De Pluk-O-Trak is nu ook leverbaar met veel minder V-snaren en een in snelheid regelbare aandrijving van de afvoerbandjes door elektromotoren.

Voor meer informatie
Munckhof Fruit Tech Innovators
Venrayseweg 126 C
5961 AJ Horst (NL)
Tel. +31 77 398 1001
info@munckhof.org 
www.munckhof.org  

Publicatiedatum: