Goede voornemens geven dadelafzet duwtje in de rug

Nu veel mensen zich voorgenomen hebben om in het nieuwe jaar gezonder te gaan eten, zal de afzet van dadels naar verwachting groeien. 

"Rondom de feestdagen werden dadels goed verkocht en ook in het nieuwe jaar, waarin veel mensen op dieet gaan, zet deze trend zich voort," vertelt Ben Antongiovanni (foto) van Pure Palm Produce in Californië. "Dadels zijn een verantwoorde snack die energie geeft. Bovendien maken dadels onderdeel uit van veel populaire diëten. Dankzij de vele goede voornemens met betrekking tot gezonde voeding zou de dadelafzet tot aan Pasen weleens verrassend goed kunnen blijven."

Nieuwe snacks in de dadelcategorie jagen de afzet nog verder aan. Een voorbeeld hiervan zijn de Date Coconut Bites van Pure Palm Produce. "Dit zijn dadels die in kleine 'bites' geperst zijn en bestrooid zijn met kokosschaafsel. Ze zijn een verantwoord alternatief voor bijvoorbeeld proteïne repen," vervolgt Antongiovanni. "Ze vormen een goede aanvulling op het aanbod waardoor de afzet in de dadelcategorie verder kan groeien."

 

Grote oogst in Californië 
De sterke vraag naar deze producten en dadels in het algemeen is gunstig voor het afzetten van de grote dadeloogst van Pure Palm Produce in Californië van dit seizoen. "Vorig najaar hadden we een uitzonderlijk grote Medjool oogst. De kwaliteit was erg goed met grote maten en een uitstekende externe kwaliteit," vertelt Antongiovanni. "Onze oogst was dit jaar zo'n 22% groter. Dit is een groei die goed te behappen is en waarmee we onze klanten een jaarronde aanvoer kunnen garanderen maar die ons ook nog de mogelijkheid biedt om ons klantenbestand verder uit te breiden."

Hoewel het dadelseizoen in Californië in volle gang is, is er nog steeds concurrentie vanuit Israël. Antongiovanni merkt op dat veel retailers, groothandelaren en consumenten echter de voorkeur geven aan Californische Medjool dadels vanwege de kwaliteit, duurzaamheid en voedselveiligheidsgaranties.  

Al met al zorgen deze trends voor goede en stabiele dadelprijzen. "De hogere lonen zetten de prijzen nog het meest onder druk. We moeten daarom manieren vinden om efficiënter te worden en te besparen op de teelt en verwerking," aldus Antongiovanni. 

Voor meer informatie:
Ben Antongiovanni 
Pure Palm Produce
Tel : +1 (661) 480-2430 
ben@purepalmproduce.com 
http://www.purepalmproduce.com/


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven