Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Geen noodhulp voor telers tijdens sluiting Amerikaanse overheid

De huidige gedeeltelijke sluiting van de Amerikaanse overheid, die op 22 december is begonnen, is nog steeds niet opgelost. Federale agentschappen blijven op dit moment werken met enkele werknemers of zijn volledig gesloten. Het grootste probleem voor telers is de complete sluiting van de USDA Farm Service Agency (FSA). Dit agentschap beheert verschillende federale agrarische programma's, waaronder energieprogramma's, verzekeringen, kredietprogramma's, en hulp bij noodsituaties.

Volgens Steven Callaham van de Dundee Citrus Growers Association in Florida zal de overheidssluiting de toewijzing van fondsen voor noodhulp alleen meer vertragen, onder andere voor telers in Florida die nog steeds geen vergoeding hebben gekregen voor de schade die ze hebben geleden door orkaan Irma.

"Onze lokale USDA Farm Service Agency kantoren zijn sinds 28 december gesloten en zullen niet heropenen tot de overheid weer volledig operationeel is," zegt Callagam. "De kantoren zijn verantwoordelijk voor het verwerken van de noodhulp aanvragen van telers via het 2017 Wildfires and Hurricanes Indemnity Program (2017 WHIP). De 2017 WHIP doet betalingen aan agrarisch producenten die verliezen hebben geleden door orkanen en andere natuurrampen. Veel telers hebben bijvoorbeeld nog steeds niet de hulp gekregen die ze zo nodig hebben om te herstellen van de schade die ze in 2017 geleden hebben door orkaan Irma."


H-2A aanvragen gaan door - voor nu
Het is een kritisch tijd van het jaar voor veel Amerikaanse telers wat betreft de H-2A tijdelijke visumaanvragen. Om vertragingen tijdens de drukkere zomermaanden te voorkomen, handelen veel telers die H-2A arbeiders nodig hebben het papierwerk in het begin van het jaar af. Het goede nieuws is dat er voor de komende maanden federale fondsen zijn toegewezen aan het Department of Labor - het agentschap dat H-2A visumaanvragen behandeld. Toch kiezen veel telers ervoor om deze kosten zelf te betalen om er zeker van te zijn dat ze genoeg arbeiders hebben voor de komende oogst.

"H-2A arbeiders zijn essentieel voor ons om onze perziken te kunnen oogsten in de zomer," zegt Bruce Talbott van Talbott Farms in Colorado. "Gelukkig betalen we zelf voor onze H2-A aanvragen en worden deze niet betaald door de overheid. Daarom hebben we geen last van vertragingen."

Dit betekent echter niet dat de sluiting van de overheid geen invloed op hen heeft. "De FSA is gesloten en dit zal ons op een gegeven moment ook gaan beïnvloeden, zegt Talbott. "Daarnaast zou ik de vergadering van de USDA Fruit & Vegetable Industry Advisory Committee in januari gaan bijwonen, maar deze is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De commissie komt over het algemeen twee keer per jaar samen om aanbevelingen voor de secretaris van Landbouw te bespreken."

Geen gevolgen voor grenzen
Telers en importeurs, die producten vanaf het buitenland versturen hebben ook nog geen gevolgen ondervonden van de overheidssluiting. Grenscontroles en douaneprocedures worden gezien als 'essentiële diensten' en worden daarom nog steeds volledig gefinancierd. Tot nu toe zijn er geen meldingen gemaakt van problemen of zelfs vertragingen wat betreft het importeren en exporteren van verse producten.

"In deze tijd van het jaar importeren we onze watermeloenen uit Mexico,  zegt Scott McDulin van Schmieding Produce. "We hebben hiermee en met het verzenden van onze producten gelukkig nog geen problemen ondervonden."

Telers wachten gespannen af wat er gaat gebeuren als de overheidssluiting blijft aanhouden . Als de situatie blijft voortduren, zullen steeds er steeds meer diensten en medewerkers zijn die tijdelijk niet worden ingezet, omdat de financiën van de federale overheid niet meer toereikend zijn.

Voor meer informatie:
Steven Callaham 
Dundee Citrus Growers Association
Tel: +1 (863) 439-1574
steven.callaham@dun-d.com
www.dun-d.com

Bruce Talbott 
Talbott Farms
Tel: +1 (970) 464-5656
bruce@talbottfarms.com
www.talbottfarms.com

Scott McDulin 
Schmieding Produce
Tel: +1 (561) 319-2748
smcdulin@schmieding.com
www.schmieding.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven