Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Wendy Lefevere, REO Veiling

“Vlotte verkoop en groeiend aanbod doet de veldslamarkt goed”

Tholen – “Na een tekort van veldsla in augustus hebben we in de maanden september/oktober juist een overschot gehad. De huidige marktsituatie is beter in balans. De verkoop loopt goed door, maar het aanbod is niet denderend. We hebben genoeg voor de verkoop, maar zeker geen overschot”, vertelt Wendy Lefevere van REO Veiling. “De prijzen liggen rond de €3,- per kilo en dat is vrij goed voor de tijd van het jaar, maar het kan beter.”

Zonlicht
In de kerstperiode liep de verkoop van veldsla erg goed en had REO Veiling een mooi aanbod. “Het aanbod van veldsla is voor een groot deel afhankelijk van het aantal zonuren. Veldsla heeft veel zonlicht nodig en we hebben voor de kerst een paar zonnige dagen gehad, dus hadden we mooie volumes beschikbaar”, aldus Wendy. Nu de dagen weer langer worden, zal ook de aanvoer stilletjes beginnen toe te nemen.

Stabiel
“De piek in de veldslaconsumptie zien we elk jaar in de kerstperiode. Daarna is het jaarrond vrij stabiel. Ook de populariteit van het product is al enkele jaren vrij stabiel na een periode van groei te hebben doorgemaakt”, zegt Lefevere. “Veldsla is echt een product op zich en ervaart weinig concurrentie van andere slasoorten zoals Italiaanse soorten zoals rucola. We hebben het hele jaar door vaste afnemers en al jaren een stabiele afzet.”

De tekorten in augustus waren het gevolg van de extreme warmte van afgelopen zomer. “Om onze afnemers vaste volumes te garanderen, telen we jaarrond veldsla in de kas. In de zomer worden de serres afgewit, maar dat mocht dit jaar niet baten. Door de zon hebben we wat brandschade op de blaadjes gehad en zo kunnen we het product niet verkopen. In de periode daarna hadden wij juist veel overschotten die vernietigd moesten worden”, besluit Wendy.

Voor meer informatie:
Wendy Lefevere
REO Veiling
Oostnieuwkerksesteenweg 101
8800 Roeselare, België
Tel: +32 (0)51 231 211
Fax: +32 (0)51 231 289
wendy.lefevere@reo.be 
www.reo-veiling.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven