Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Wallonië gaat 6 miljoen euro investeren in AGF-keten

De Waalse minister van Landbouw René Collin heeft onlangs zijn toekomstvisie voor de Waalse AGF-sector gepresenteerd. Een investering van 6,1 miljoen euro moet de sector met 35% laten groeien in de periode tot 2028. Op dit moment zijn is Waalse AGF goed voor een omzet van 130 miljoen euro. De nieuwe focus op innovatieve en efficiënte landbouw kan kansen bieden voor Nederlandse leveranciers binnen deze expertise.

De investeringen zetten in op vier doelen: de ontwikkeling van logistieke hulpmiddelen, het investeren in opleiding en expertise, meer bevoegdheden voor het promotie orgaan APAQ-W en het bekostigen van onderzoek naar de ontwikkeling van alternatieven voor pesticiden.

Volgens onderzoek kijken Waalse consumenten bij de aankoop van groenten en fruit eerst naar kwaliteit (63%), dan naar prijs (18%) en daarna naar herkomst. Qua herkomst gaat de voorkeur uit naar België (61%), dan Wallonië (40%) en daarna Frankrijk (35%). Walen zijn in vergelijking met Nederlanders meer bereid om een hogere prijs te betalen voor een kwalitatief beter voedselproduct.

Focus op landbouw
Landbouw is één van de zes sectoren waar de Waalse regering al sinds 2005 op focust en in investeert. De cluster Wagralim is opgezet om innovatie en groei in de sector te bevorderen door verschillende bedrijven en kennisinstituten aan elkaar te koppelen. Wagralim staat erg open voor samenwerking met buitenlandse partijen en kijkt met interesse naar Nederlandse ontwikkelingen.

Bron: Agroberichten Buitenland


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven