Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse avocado-export blijft stijgen

De Peruaanse avocado-export staat niet stil. Tussen januari en november had deze een waarde van 720 mln dollar (ruim 625 miljoen euro): een groei van 22,7%. Hiermee is de avocado leidend in de landbouwsector en neemt het product de achtste plaats in in de ranglijst van Peruaanse exportproducten, aldus de Associatie van Exporteurs (ADEX).

De Associatie stelde ook dat, hoewel de verzendingen in FOB-prijzen stijgen, er sprake is van lagere prijzen in Europa, de belangrijkste bestemming. Dit is het gevolg van de gelijktijdigheid van de oogsten van verschillende wereldwijde leveranciers: hierdoor worden de prijzen omlaag gedrukt.

De Peruaanse avocado-export maakte een sprong voorwaarts in 2014, met verzendingen naar het buitenland ter waarde van 300.126.000 dollar (260 miljoen euro), 63% meer dan in 2013. In 2017 werd de 588.238.000 dollar (ruim 509 miljoen euro) bereikt.

De Peruaanse Hass-avocado kwam tussen januari en november 2018 op 30 markten aan. De belangrijkste bestemming was Nederland (goed voor 265.009.000 dollar, ruim 229 miljoen euro). Daarna volgden de V.S. (175.639.000 dollar, 152 miljoen euro), Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Chili en China.

De exponentiële groei in het laatstgenoemde land is te danken aan de opening van deze markt in 2015. Dat jaar hadden de verzendingen van avocado naar China een waarde van bijna 104.000 dollar (90.000 euro). In 2017 was die waarde gestegen tot 13.816.000 dollar (bijna 12 miljoen euro).

Chinezen gebruiken de avocado ook in sappen en smoothies. Het Commercieel Bureau van Peru in China, OCEX, is bezig met de promotie van de verschillende mogelijkheden van het fruit om de consumptie ervan te vergroten.

Andere bestemmingen waar de Peruaanse avocado zich positioneert zijn Colombia, Brazilië, Singapore, Uruguay en Ierland.

Het belangrijkste avocado-exporterende bedrijf in Peru is Campol S.A. Daarna volgen onder andere Sociedad Agrícola Drokasa S.A., Avocado Packing Company S.A.C., Agrícola Cerro Prieto S.A., Camet Trading S.A.C. en Virú S.A.

Publicatiedatum: