100.000 Chiquita bananen voor hardlopers, schillen gerecycled

Wederom zal Chiquita het Walt Disney World Marathon weekend sponsoren. Als officiële bananendonateur levert de multinational meer dan 100.000 bananen aan de hardlopers en toeschouwers. Daarnaast hebben Walt Disney en Chiquita een samenwerking opgezet om de bananenschillen weer in te zamelen en te recyclen tijdens het hardloopseizoen. 

Op strategische locaties langs de route worden containers geplaatst om de schillen in te verzamelen. De inzamelingsactie heeft het potentieel om tot 14 ton voedselafval (12,7 ton bananenschillen) van de stortplaatsen te 'redden' en in te zetten voor opwekken van elektriciteit of als meststof.

"We kijken altijd naar manieren om onze toewijding aan het milieu te versterken," vertelt Angie Renner. "We zijn trots op deze samenwerking met Chiquita om een recycleprogramma op te zetten waarin we kunnen samenwerken met onze gasten om afval te verminderen."

"Chiquita wil 'een goede buur' zijn en het verschil maken met consumenten en gemeenschappen," aldus amie Postell, Director of Sales North America. "We hopen dat de toeschouwers en renners op ‘The Most Magical Place on Earth’  de blauwe stickers zullen zien en zich zullen herinneren dat Chiquita toegewijd is aan recycling en zich inzet voor een duurzamere planeet."

Het hardloopseizoen runDisney 2019 start met de marathon op 10-13 januari. Later in het jaar staan er nog andere hardloopevenementen op het programma:

• Disney Princess Half Marathon Weekend - feb. 21 - feb. 24

• Star Wars™ Rival Run Weekend - apr. 4 - apr. 7

• Disney Wine & Dine Half Marathon Weekend - oct. 31 - nov. 3

Meer informatie:
Sara Semple
Tel: +1 (973) 588-2205
ssemple@coynepr.com 
www.chiquita.com 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven