Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Londense designer maakt lampen van paddenstoelenschimmeldraden

De designer Nir Meiri heeft een serie tafellampen gemaakt van het mycelium van paddenstoelen als alternatief voor synthetische materialen. De lampenkappen bestaan uit de schimmeldraden van paddenstoelen met een metalen standaard en basis. 

Iedere lamp wordt verlicht van onderaf, zodat het geprojecteerde licht op de lampenkappen van het mycelium valt en zo een zachte en natuurlijke glans creëert. 

De lampen worden geproduceerd in samenwerking met de start-up Biohm die zich eveneens in Londen bevindt. De onderneming richt zich op het aanbrengen van duurzame oplossingen in de bebouwde omgeving. Elk van de lampen wordt gemaakt door middel van natuurlijk voorkomende biologische processen. 

Een artikel op dezeen.com omschrijft hoe papierafval geplaatst wordt in een voorgevormde mal voordat de sporen ingebracht worden. Daarna wordt de groei bevordert door de variabelen van temperatuur en vochtigheid te reguleren. Na twee weken is het papier door de schimmel geconsumeerd, waardoor het mycelium overblijft, waar vanuit de schimmel groeit. Dit materiaal wordt uit de mal gehaald om te drogen, waarna de overtollige resten verwijderd worden.

Wanneer het mycelium volledig gedroogd is, wordt het platgeperst om het vlakke oppervlak te vormen dat als lampenkap wordt gebruikt. 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven