Asda had beste resultaten tijdens kerst

Spanje: Auchan breidt met Alcampo uit in Zaragoza en Pamplona
Auchan Retail Spain heeft zijn aanwezigheid in Zaragoza en Pamplona uitgebreid door twee supermarkten te openen. De nieuwe supermarkten werden mogelijk gemaakt aan de hand van een investering van €1,9 miljoen. Het filiaal in Zaragoza is geopend onder het merk Alcampo. De winkel heeft een oppervlak van 800 vierkante meter en een assortiment van 14.000 verschillende producten. De winkel had een investering nodig van €1,04 miljoen en heeft werkgelegenheid gecreëerd voor 21 werknemers. De nieuwe vestiging in Pamplona is de derde van Auchan Retail in deze stad. De winkel heeft een oppervlak van 580 vierkante meter en is geopend onder het merk My Alcampo. De winkel werd mogelijk gemaakt door €900.000 aan financiering. De winkel geeft werkgelegenheid voor 23 werknemers. Beide nieuwe vestigingen leggen binnen de zaak nadruk op lokale producten. De winkels hebben een eigen traditionele visboer, slagerij, bakkerij en delicatessenafdeling.
Bron: internationalsupermarketnews.com

Hongarije: Spar investeert €13 miljoen in modernisering
De Hongaarse tak van Spar gaat ongeveer €13 miljoen investeren in een programma om eigen winkels te moderniseren. Als onderdeel van het programma zijn vijf huidige Spar-vestigingen gerenoveerd, samen met een Interspar Hypermarket in Miskolc. Ook is er een nieuwe winkel geopend in Győr, die 280 nieuwe banen heeft gegenereerd. De gerenoveerde winkels zijn milieuvriendelijk en hypermodern. Ook is het assortiment uitgebreid en de service fors verbeterd.
Bron: esmmagazine.com

Alibaba neemt Duitse IT-startup over
De Chinese e-commercegigant Alibaba heeft de in Berlijn gevestigde startup Data Artisans overgenomen voor €90 miljoen. Data Artisans werd in 2014 opgericht en dient als platform voor streaming-technologie voor andere bedrijven. Met het platform kunnen de klanten van Data Artisans data-applicaties ter plekke in zetten, zodat direct op data-analyses kan worden gereageerd en snellere en slimmere zakelijke beslissingen kunnen worden doorgevoerd. Het platform werkt onder de naam Apache Flink en wordt gebruikt door grote namen als Uber, Netflix en ING. Eerder verkreeg Data Artisans voor €6,5 miljoen aan financiering van investeerders als Intel, Btov en Tengelmann Ventures.
Bron: eu-startups.com

VK: Asda had beste resultaten tijdens kerst
Van de vier grootste Britse supermarktketens had Asda de beste prestaties tijdens de kerstdagen, zo blijkt uit statistieken van Kantar Worldpanel. Alle vier de grootste ketens verloren marktaandeel aan Aldi en lidl. De omzet bij Asda nam in de 12 weken tot 30 december toe met 0,7%. De marktleider Tesco had een toename in omzet van 0,6%, terwijl de vierde grootste supermarktketen Morrisons 0,1% meer omzet had. De omzet bij Sainsbury's, dat van plan is om Asda over te nemen, daalde met 0,4%. De omzet bij Aldi en Lidl nam toe met respectievelijk 10,4% en 9,4%. De twee Duitse discounters hadden hiermee een gecombineerd marktaandeel van 12,8%.
Bron: uk.reuters.com

VS: Publix plant winkels met eigen speciaalzaken
Publix Supermarkets gaat meer winkels openen waar een delicatessenafdeling prominent aanwezig is. De keten heeft nog geen details gegeven over waar en wanneer deze locaties worden geopend. “De meeste veranderingen in de nieuwe winkels zullen voor consumenten te zien zijn aan de delicatessenafdeling. Het gehele deel dat speciale service aan de klant verleent, zal op de winkelruimte worden geplaatst," aldus een woordvoerder van Publix. Alle winkels zullen ergens in 2019 worden geopend en zullen een oppervlak krijgen van ongeveer 4.500 vierkante meter. Het nieuwe winkelconcept is al ingezet bij winkels in Alabama, Florida, Georgia en North Carolina.
Bron: progressivegrocer.com

VS: SpartanNash spant geding aan tegen Gordy’s Markets
De Amerikaanse groothandelaar SpartanNash heeft een rechtszaak aangespannen tegen de in Wisconsin gevestigde onafhankelijke supermarkt Gordy's Markets. SpartanNash eist voor $46,2 miljoen (€40,3 miljoen) aan onbetaalde leningen. SpartanNash-onderdirecteur Bill Jacobs meldde op 28 december 2018 dat Gordy's Markets nalatig is geweest in het nakomen van de leveringsovereenkomst met de groothandelaar. De overeenkomst is opgesteld in november 2017. Sinds augustus 2018 is SpartanNash in gebreke geweest om SpartanNash te betalen. "Het verschil in balans van Gordy's Markets bij SpartanNash is in de afgelopen weken aanzienlijk toegenomen," aldus Jacobs. Uit een analyse van de financiën van Gordy's Markets blijkt dat het bedrijf niet genoeg middelen heeft om het verschil in balans te herstellen.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Wegmans zoekt personeel voor Brooklyn
De Amerikaanse keten Wegmans Food Markets staat op het punt om uit te breiden in Brooklyn. Het bedrijf is begonnen met het werven van 500 werknemers voor de nieuwe locatie. De nieuwe winkel werd al in 2015 aangekondigd als onderdeel van een grondige renovatie van de wijk Admiral's Row. De wijk deed oorspronkelijk dienst als scheepsbouwwerf, maar wordt nu heringericht als industrieel terrein. De winkel van Wegmans krijgt een oppervlak van ongeveer 6.800 vierkante meter en zal de eerste vestiging van Wegmans in New York City zijn. De locatie krijgt een tussenverdieping met ruimte voor een eigen café met bijna 100 stoelen. In eerste instantie zoekt Wegmans naar 150 fulltime-werknemers. Later zullen de deeltijdsvacatures worden vervuld.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

VS: Dollar Tree-investeerder wil keten verkopen
Het investeringsbedrijf Starboard Value LP, dat een aandeel van 1,7% heeft in de retailgroep Dollar Tree, heeft in een brief aan de CEO van de groep met klem geadviseerd om de Family Dollar-afdeling van de hand te doen. Ook wil de investeerder dat de prijzen bij de overige winkels worden verhoogd. Starboard is kritisch over de prestaties van Dollar Tree en dan met name over Family Dollar, dat in 2015 werd overgenomen. “De ondermaatse prestaties van Family Dollar hebben lang genoeg geduurd," meent Starboard. "Het is tijd dat andere keuzes worden overwogen. Het is niet langer nog acceptabel om te hopen op verbeteringen die nooit gaan komen. We zijn van mening dat aan Family Dollar op dit moment in de markt zeer weinig waarde wordt aangeschreven. De keten is een last voor de marktwaarde van Dollar Tree."
Bron: supermarketnews.com

VS: Amazon Go krijgt mogelijk omzet van $4 mld
De omzet van de kassavrije winkels van Amazon Go kunnen mogelijk in 2021 neerkomen op $4 miljard (€3,5 miljard). Dat blijkt uit een analyse van RBC Capital Markets analysis. RBC raamt de gemiddelde jaaromzet van de negen Amazon Go-winkels op ongeveer $1,5 miljoen (€1,3 miljoen) per winkel. Een rapport van Bloomberg in september meldt dat Amazon met 2021 mogelijk 3.000 Amazon Go-vestigingen in bedrijf heeft. Op basis van de door RBC geraamde omzet per winkel zou dit betekenen dat Amazon Go in de komende jaren een omzet zal genereren van rond de $4,5 miljard (€3,9 miljard).
Bron: supermarketnews.com

VS: Walmart werkt met zelfrijdende auto's in Arizona
Walmart heeft een pilot-project ingezet voor thuisbezorging door middel van zelfrijdende auto's. De retailgigant werkt hierbij samen met Udelv, een Californisch bedrijf dat een jaar eerder de eerste zelfrijdende auto's op de openbare weg heeft geïntroduceerd. Udelv werkte toen samen met de lokale supermarktketen Draeger's Market, dat vier vestigingen in het noorden van Californië heeft staan. De zelfsturende wagen die bij Walmart wordt ingezet is de Newton, die tot de tweede generatie van zelfrijdende auto's van Udelv behoort. De Newton heeft 32 afzonderlijke compartimenten, waarin boodschappen koel kunnen worden gehouden. De Newton is ontwikkeld aan de hand van duizenden bezorgde boodschappen, die in de afgelopen 12 maanden hebben plaatsgevonden.
Bron: progressivegrocer.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven