Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

“We willen graag met onze knoflook de Engelse markt op”

Voor het Egyptische Stars of Export is het seizoen in volle gang. Het bedrijf hecht veel waarde aan zijn eigen gemeenschap en het grootste gedeelte van de knoflook wordt dan ook geoogst door vrouwen uit het dorp waarin het bedrijf is gevestigd. De zaken gaan goed, maar het bedrijf zit vol ambitie en wil graag meer invloed uitoefenen op de Europese markt.

Stars of Export is een familiebedrijf in Egypte, legt May Yassin, de exportmanager van het bedrijf uit. "Onze vader heeft het bedrijf in 1996 opgericht, wat onze ervaring binnen deze sector aantoont. We zijn de tweede generatie binnen het bedrijf en we volgen nog steeds de instructies van onze vader, hoewel we hier ook onze eigen moderne twist aan geven. We telen, oogsten, sorteren en verpakken de knoflook handmatig. Dit werk wordt uitgevoerd door de geweldige vrouwen uit ons dorp en daar zijn we enorm trots op."

Doordat alles handmatig wordt gedaan, duurt het verwerken van de knoflook langer, maar volgens Yassin is dit het helemaal waard: "Ons product werd uitstekend beoordeeld op de Europese markt. Onze prijzen lagen iets hoger dan die van de Mexicaanse knoflook en toch gaven onze klanten de voorkeur aan ons product. Het leeuwendeel van de knoflook die we exporteren wordt geteeld door ons bedrijf, maar er zijn ook enkele onafhankelijke telers in het dorp die ons hun knoflook verkopen voor de export. De dorpen rondom ons doen hetzelfde, omdat wij een betere prijs voor hun producten betalen dan de lokale inwoners," legt Yassin uit. Dit seizoen verwachten we vermindering van 30% in gecultiveerde gebieden, wat betekent dat de prijs van knoflook hoger zal liggen dan de vorige jaren.

https://agfstorage.blob.core.windows.net/misc/FP_com/2019/01/09/StarsExport1.jpg

De knoflook van Stars of Export wordt voornamelijk naar Europa geëxporteerd, zegt Yassin. "Onze knoflook wordt voornamelijk naar Nederland geëxporteerd, maar we exporteren ook naar Duitsland, Polen, Australië en Frankrijk. We zouden graag verder willen groeien op de Franse markt, dus dat is een doel voor de toekomst. Ook zouden we graag de Engelse markt willen betreden. Op dit moment exporteren we jaarlijks ongeveer 700 ton knoflook en ons bedrijf blijft groeien. Wij geloven in kwaliteit en voor het exporteren van een product van hoge kwaliteit is tijd en ervaring nodig. Voor onze paarse knoflook betekent dit dat we de contracten al twee maanden voor de levering met onze klanten bespreken, zodat we zeker weten dat we de producten kunnen leveren die onze klanten van ons verwachten."

Voor meer informatie:
Mai Yassin 
Stars of Export co
Tel: +20 111 01217 41
E-mail: export@starsofexport.com  
www.starsofexport.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven