Maersk pilot: Persoonlijke containerinspectie

Maersk en andere transporteurs in de branche werken aan het verbeteren van de veiligheid en betrouwbaarheid in de Containerized Maritime Supply Chain. De enige manier om dit te doen is door te controleren of vrachtbeschrijvingen overeenkomen met de werkelijke inhoud van de container en dat de inhoud van de container correct is gevuld, vastgesjord en beveiligd.

Als onderdeel van dit werk heeft Maersk onlangs een Physical Container Inspection Pilot geïmplementeerd in Noord-Amerika. Maersk voert momenteel inspecties uit voor import- en exportvracht naar de havens van Newark Berth 88, Houston Bayport, Miami Pomtoc en New Orleans Ceres.

De via deze pilot verzamelde gegevens kunnen worden gebruikt om procedures te ontwikkelen die de accuraatheid van vrachtomschrijvingen die aan Maersk worden verstrekt beter worden gewaarborgd en om het gebruik van de praktijkcode voor het verpakken van ladingtransporteenheden (CTU-code) te verbeteren. Meer informatie over de CTU-code is beschikbaar bij de International Maritime Organisation (IMO).

De willekeurig geselecteerde containers worden geïnspecteerd door NCB (National Cargo Bureau) en de kosten voor deze inspectie worden door Maersk betaald. Maersk zal zich inspannen om de inspecties zo snel mogelijk te laten verlopen om de vertraging in het beoogde transport van de container te verminderen, maar als een container niet goed genoeg gevuld, vastgesjord en beveiligd blijkt te zijn of als blijkt dat hij niet de juiste lading bevat in vergelijking met de gegeven verklaring, kan het nodig zijn corrigerende maatregelen te nemen voor verder vervoer.

Ajot.com meldt dat Maersk door het uitvoeren van deze containerinspecties een deel van het risico hoopt weg te nemen van verkeerd aangegeven of verkeerd gevulde containers voor alle partijen die betrokken zijn bij de behandeling en het transport van vracht, evenals te werken aan een algemene verbetering van de veiligheid en betrouwbaarheid in de Containerized Maritime Supply Chain.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven