Bejo breidt bio-assortiment uit naar 192 rassen

Bejo produceert al sinds 1996 zaden voor de biologische teelt. Wat begon met een beperkt aantal rassen van enkele gewassen, is in de afgelopen 22 jaar uitgegroeid tot een breed aanbod van groentenzaden. Met de groei van de vraag naar biologische groenten in de belangrijkste afzetmarkten, West-Europa en Noord-Amerika, groeit ook de vraag naar biologische zaden exponentieel. Nieuwe vraag uit zeer verschillende markten met andere klimaatzones vereist ook nieuwe rassen. Om aan deze vraag te voldoen, heeft Bejo haar biologisch assortiment verder uitgebreid van 40 naar 50 gewassen, of van 150 naar 192 rassen.

Nieuw in het bio-assortiment: Sla
Met de introducties van de rassen Rumours (ijsbergsla) en Agribel (bataviasla) heeft Bejo zijn aanbod voor biologische teelt in Nederland nu ook uitgebreid met het gewas sla. Al onze actuele slarassen in het biologische programma zijn resistent tegen Bremia BL:16-35EU.

De kennis van de veredelaars van Bejo is een uitstekende basis voor verdere ontwikkeling. Samen met hun klanten werpen ze een frisse blik op sla en delen kennis en inzichten voor veredeling van nieuwe rassen.

Breeding for Organic
Alle biologische rassen worden met zorg geselecteerd op proefvelden in diverse landen en klimaatzones. Voor een aantal rassen geldt dat zij ook speciaal voor de biologische teelt zijn ontwikkeld. Met Breeding for Organic, of eigenlijk: “Veredelen voor bio” wordt een veredelingsmethode bedoeld waarin geschikte kruisingen al in een zo vroeg mogelijk stadium geselecteerd worden voor het biologische assortiment. Hybride kruisingen worden direct op het proefveld van de veredelaar geselecteerd en direct op biologische proefvelden uitgeprobeerd. Op deze manier heeft het biologische programma de breedst mogelijke keuze en het beste van twee werelden.

Bejo is te vinden op de Bio-beurs – standnummer 187. "De Bejo gewasspecialisten heten u van harte welkom en adviseren u graag op maat over de mogelijkheden van de diverse rassen." 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven