Bezorgt de AGF-specialist al warme maaltijden?

Tholen - De voorkeur voor gemakconcepten blijft groeien. Een steeds groter deel van de consumenten doet geen weekboodschappen meer maar eet buiten de deur of laat een maaltijd thuisbezorgen. Supermarkten springen op de trends in, maar wat doen de AGF-specialisten? Zijn bezorgplatforms als Thuisbezorgd.nl, Deliveroo of Uber Eats handige platforms voor AGF-specialist met catering in hun assortiment?

Elke dag anders
Bij Jan Dros - lekker eten merken we dat consumenten steeds vaker de groenteboer weten te vinden als het gezonde alternatief voor een makkelijke restaurantmaaltijd, wat toch vaak neerkomt op fastfood. Dros maakt dagelijks vele soorten vers bereide kant-en-klaarmaaltijden en levert deze desgewenst warm op locatie af. Daarvoor hebben ze twee doelgroepen. Ouderen kunnen via Tafeltje-Dekje een maaltijd bestellen die Dros verzorgt, de maaltijden worden door vrijwilligers warm thuis afgeleverd. De andere doelgroep zijn werknemers. Wanneer zij overwerken, kunnen ze vanuit het bedrijf ook een warme maaltijden bestellen die Dros dan op locatie aflevert.

In de keuken van Jan Dros - lekker eten

De toegevoegde waarde van een bezorgplatform om meerdere doelgroepen te bedienen, zien ze bij Dros nog niet. "Wij hebben 2 koks in dienst en maken dagelijks 25 soorten maaltijden. We hebben elke dag een ander assortiment en kijken daarbij naar wat passend is voor die dag. Voor Tafeltje-dek-je maken we wel een weekmenu. Dat zij ook ander soort gerechten, meer traditioneel van aardappelen, vlees en groenten apart in een drievaksverpakking. Het kant-en-klaar assortiment in de winkel bestaat meer uit stamppotten en eenpansgerechten, die we zowel koud als warm aan de bedrijven verkopen. Het aanbod op een bezorgplatform is meer een vast assortiment", vertelt Else Dros. "Uitbreiden in warme bezorging is nu nog niet aan de orde. Maar wat niet is kan nog komen. Duidelijk is dat het convenience segment groeit en de losse verkoop van groenten- en fruit terugloopt. Wel willen in de eerste plaats een AGF-speciaalzaak blijven maar we moeten ons wel blijven ontwikkelen."

Overstap van winkel naar maaltijdservice
Een aantal AGF-specialisten heeft inmiddels afscheid genomen van de losse verkoop. In april 2017 zeiden Dave en Monique Loman hun AGF-speciaalzaak in Rotterdam vaarwel om zich volledig te richten op maaltijden onder de naam Verkade Maaltijden. "De maaltijdservice geboren is in onze winkel. Zes jaar geleden begonnen wij met de maaltijdservice op verzoek van onze klanten. In het begin waren dit 9 afnemers en wekelijks kwamen er nieuwe klanten bij. Het was niet meer te combineren met de werkzaamheden in de winkel. Sinds we ons 100% richten op de service en hiervoor een prachtig nieuw pand hebben ingericht om te gaan koken zijn we verviervoudigd in het aantal klanten", vertelt Dave. "We hebben de juiste keus gemaakt. Het bezorgen van warme maaltijden op bestelling is geen onderdeel van ons concept. Klanten kunnen wekelijks een aantal maaltijden bestellen. Deze bezorgen we één maal per week, de klanten moeten zelf de maaltijden thuis opwarmen." 

Facebookpost van Ton Kanters

Bezorging gericht op ouderen
Ook Ton Kanters Gezond Genieten heeft een maaltijdenservice, die maal per week bezorgen ze vers bereide maaltijden gratis thuis in Schijndel en omgeving. Ze richten zich daarbij op ouderen. "De maaltijdservice is goed te combineren met maaltijden die we in de winkel verkopen. We richten ons met de maaltijdservice op de ouderen. Door onze persoonlijke benadering (de maaltijden worden altijd persoonlijk afgegeven of in overleg thuis in de koelkast geplaatst) zorgen wij voor een stukje sociale controle bij (alleenstaande) ouderen en andere personen, die daar behoefte aan hebben. Op het bezorgen van warme maaltijden zijn we niet ingericht. Op dit moment heeft een bezorgplatform voor ons geen toegevoegde waarde", vertelt Ton.

Hot To Go bij Albert Heijn To Go

En de supermarkten?
Albert Heijn en Thuisbezorgd.nl slaan in Amsterdam de handen ineen met de bezorging van AH To Go assortiment. De producten worden per e-bike gratis thuisbezorgd. In diverse Albert Heijn To Go winkels zijn ook warme maaltijden te koop. Ook Poiesz kondigde aan in 2019 warme maaltijden en boodschappen te gaan bezorgen.  

Voor meer informatie
Jan Dros - Lekker eten
Lopikerstraat 28
2871 BX Schoonhoven 
T: 0182 382 680
info@jandros.nl 
www.jandros.nl 

Verkade Maaltijdservice v.o.f.
Maalderij 27
2913 LZ Nieuwerkerk a/d IJssel
T: 010 421 32 30
info@verkademaaltijdservice.nl 
www.verkademaaltijdservice.nl 

Ton Kanters Gezond Genieten
Hoofdstraat 69 B
5481 AB Schijndel
T: 073 303 0401
info@tonkanters.nl
www.tonkanters.nl 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven