Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opfrisbeurt voor afmijnzaal ZON

Elke maandag t/m vrijdag vindt in de vroege morgen de dagelijkse veiling van groente en fruit plaats in de afmijnzaal van ZON fruit & vegetables.. De laatste jaren neemt vooral het aantal thuiskopers (via de webclock) toe, maar voor een redelijk vaste groep van zo’n 30 kopers (met name groothandelaren en commissionairs) is de afmijnzaal hun dagelijkse domein. Deze groep kopers neemt jaarlijks ongeveer 50% van de inkoop voor zijn rekening.



Els van Herpen, manager Klokverkoop bij ZON: ‘We hebben de laatste paar jaar veel energie gestoken in het versterken van onze klokverkoop, onder meer door een verbreding van het aangeboden assortiment maar bijvoorbeeld ook door het veilen van Spaans product gedurende de wintermaanden. Dat heeft zich vertaald in een groeiende belangstelling voor de klokverkoop en een groei van het aantal kopers. ZON is van mening dat de fysieke uitstraling van de afmijnzaal daar geen gelijke tred mee heeft gehouden, in de zin dat deze wat gedateerd is geworden. We zijn natuurlijk geen winkel waar je het interieur eigenlijk wel om de vijf tot zeven jaar moet moderniseren, maar na zo’n 20 jaar vinden we het eigenlijk nu toch wel tijd voor een opfrisbeurt’.

Omdat de stoelen van de kopers inmiddels tekenen van slijtage beginnen te vertonen, wordt de geplande opfrisbeurt gecombineerd met een vervanging van de stoelen. Els van Herpen: ‘Onze kopers zitten dagelijks meerdere uren op die stoelen, dus het is belangrijk dat die qua ergonomie aan bepaalde normen voldoen. Voor de rest wordt er qua styling een opfrisbeurt gegeven in combinatie met de vervanging van de verlichting aan de muren. Het wordt nadrukkelijk geen verbouwing, maar we gaan de zaal wel wat opfrissen’.

De werkzaamheden in de afmijnzaal worden uitgevoerd in de komende wintermaanden en vinden plaats na afloop van de dagelijkse veiling.

Bron: ZON Magazine

Publicatiedatum: