Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Romain Charpentier, directeur van Pom’Alliance F&V Trading Asia:

"Pom'Alliance heeft hoge verwachtingen van de Chinese markt"

Met een gemiddelde productie van 300.000 ton per jaar is Pom'Alliance de belangrijkste producent van verse aardappelen in Frankrijk. Het bedrijf is van oorsprong gespecialiseerd in het produceren en exporteren (50%) van verse aardappelen, voornamelijk in Europa, het Midden-Oosten en nu ook in Azië. Onlangs was het ook betrokken bij de export van tropisch fruit uit de Filipijnen.

In januari 2018 werd Pom’Alliance F&V Trading Asia opgericht als dochteronderneming van het moederbedrijf Pom'Alliance in Frankrijk. Het doel was om de export van aardappelen van Pom'Alliance en Savéol-tomaten in het hele Asean-gebied te dekken.

Pom'Alliance-aardappels worden al geëxporteerd naar alle Aziatische landen, behalve China en Zuid-Korea, waar de invoer van Franse aardappelen nog niet is geaccrediteerd.

"De beste mango ter wereld komt uit de Filipijnen"
Romain Charpentier is de directeur van deze Aziatische dochteronderneming. Hij woont op de Filipijnen. "Het feit dat ik al tien jaar op de Filipijnen woon, heeft ervoor gezorgd dat ik een netwerk op kon bouwen en dat ik veel over het land te weten ben gekomen. Zo kwamen we op het idee om niet alleen Franse aardappelen naar Azië te exporteren, maar ook exotische AGF uit de Filipijnen te exporteren. Dit land is in het bezit van heel grote bronnen van tropisch fruit als ananas, banaan, kokos en doerian. De kans is groot dat de beste mango ter wereld in de Filipijnen groeit. De mango wordt overal herkend. Het heeft geen vezels en heeft de beste Brix-waarde: ongeveer 18 en meer. De mango is duur, maar uniek. Het is niet moeilijk om overtuigd te raken van de unieke kwaliteit van de Filipijnse mango: vraag me om wat mango’s voor je mee te brengen, proef er één en je zult het meteen begrijpen."

Pom’Alliance F&V Trading Asia exporteert mango’s naar Japan, Zuid-Korea, China, Taiwan, Hong Kong, Canada en het Midden-Oosten. Op dit moment is het bedrijf is bezig met onderhandelingen over de export naar Frankrijk.

Romain Charpentier heeft hoge verwachtingen van de Chinese markt. "China vertegenwoordigt 1,4 miljard mensen. De aardappel is er nog niet toegestaan, maar we hebben goede hoop. De vraag naar doerian en vooral naar uitzonderlijke producten als de Filipijnse mango wordt echter steeds groter."

Volgens Romain is er steeds meer vraag naar exotisch fruit. "Vooral de vraag naar mango, doerian, ananas en golden pomelo neemt toe. De vraag komt vooral uit China en andere noordelijke landen. Het gaat dan vooral om rijke landen die het fruit niet zelf hebben." Romain voegt daar nog aan toe dat de grootte van het aanbod niet het probleem is. "Het draait vooral om het goed organiseren van de logistiek en het selecteren van de juiste kwaliteit. "

"Azië is de nieuwe wereldmarkt is. De uitdaging is om goed gepositioneerd te zijn in elk land. Daarvoor moeten we de cultuur van elk van deze landen begrijpen, ons aanpassen en de behoeften begrijpen," besluit Romain.

Voor meer informatie:  

 

Romain Charpentier
Pom’Alliance F&V Trading Asia
+63 917 520 0644
Romain.charpentier@pom-alliance.fr
www.pom-alliance.fr


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven