Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleinere appeloogst in China door slecht weer

Chinese appelteeltgebieden hadden in het afgelopen jaar te maken met extreme weersomstandigheden. De opbrengst van de Chinese appelsector is zodoende afgenomen. Dit geldt ook voor de teeltgebieden van Fansu en Shaanxi. Met name in Shaanxi was sprake van ernstige schade. "Het totale aanbod is afgenomen. Onze appelselectie van topkwaliteit deed het dit jaar echter erg goed, mede dankzij onze flexibele marktstrategie," zegt Wang Ruilong van Shaanxi Jiafeng Fruit Trade Co.

Premium-appelen

"De appelen die we inkopen komen van hooggelegen gebieden, die zich op 1.400 meter boven de zeespiegel bevinden. Dit zijn teeltgebieden in Ningjing in Gansu,  Luochuan te Shaanxi en in Xinjiang. Onze belangrijkste rasse zijn rode Fuji-appelen en Aksu-appelen. We leveren onze appelen op dit moment via conventionele retailkanalen en e-commerceplatforms onder onze eigen merken "Origin of Jiafeng Fruit" en "Jiafeng Garden Farm". We zetten onze appelen voornamelijk af in de markten van Shenzhen, Dongguan, Hainan, Sjanghai en Fuzhou. Onze online omzet heeft een aandeel van bijna 50% van al onze activiteiten."

"We maken actief gebruik van marketingstrategieën om de regionale kenmerken van fruit uit verschillende teeltgebieden te promoten. Hierdoor kunnen we beter tegemoet komen aan de diverse vraag op de markt. De appelen uit Ningjing in Gansu en Shaanxi worden voornamelijk op de markt gezet via groothandelaren en winkels. De relatief lange houdbaarheid van deze appelen maakt ze populair bij handelaren, die ze in bewaring plaatsen. Onze Aksu-appelen worden voornamelijk online afgezet."

"We richten ons op het hogere marktsegment. Onze sterke punten voor deze markt zijn ten eerste dat ons fruit afkomstig is van superieure teeltgebieden in China. Ten tweede selecteren we onze appelen aan de  hand van de vereisten van verschillende markten. Ten derde hebben we de beschikking over eigen middelen en faciliteiten voor koelbewaring en koelketenlogistiek. Naast dat we ons huidige marktaandeel verder uitbouwen, zijn we ook in onderhandeling met een aantal bekende supermarktketens. We hopen in 2019 nieuwe exportmarkten aan te kunnen boren in Zuidoost-Azië, Europa en de VS. Dit zou meer consumenten de gelegenheid geven om onze heerlijke appelen te proberen."

 

Contact: Wang Ruilong
Bedrijf: Shaanxi Jiafeng Fruit Trade Co., Ltd.
Telefoon: +86 133 2450 6688 

Publicatiedatum: