KRONEN presenteert nieuwe SMART-machines en Industrie 4.0

Innovatieve gesneden AGF-oplossingen en thermische wasprocedure

KRONEN presenteert op de Fruit Logistica in Berlijn haar nieuwe 'SMART-machines' en toont hoe Industrie 4.0 in de gesneden AGF-branche kan werkt. Daarnaast wordt, als resultaat van een onderzoeksproject, een innovatieve thermische wasprocedure gepresenteerd, die de producten voorzichtig en zonder chemische toevoegingen ontkiemt en hun houdbaarheid verlengt.

Links: De AS 6 appelschilmachine, rechts: DECONWA - thermische wasprocedure

Het trefwoord Industrie 4.0 is in de meest uiteenlopende branches een thema en in veel sectoren nu al realiteit. Het gaat daarbij om de netwerkkoppeling van machines bij de productie. Daarvoor moeten de machines toegang kunnen krijgen tot internet. Over het algemeen wil dat zeggen dat ze via een WLAN-netwerk met het internet worden verbonden. Via deze verbinding kunnen ze dan communiceren en informatie over de machinetoestand en productiestatus naar een centrale plek doorsturen of aanwijzingen ontvangen.

Deze gegevens worden bijvoorbeeld in een cloud verzameld en zijn voor de gebruikers op de computer of op een mobiel apparaat in te zien. Bovendien kan de gehele productie zo een netwerk vormen, zodat de afzonderlijke machines binnen één lijn met elkaar communiceren. 'Industrie 4.0'-oplossingen moeten aan de ene kant de productie nog efficiënter vormgeven, bijvoorbeeld met het oog op productiviteit, flexibiliteit, kwaliteit en veiligheid. Aan de andere kant kunnen ze door de mogelijkheid vooruit te kijken de uitval van machines voorkomen en uitvalkosten kunnen op deze manier voorkomen worden. Bij de netwerkvorming van meerdere machines heeft men bovendien minder kabelverbindingen nodig, wat wederom een pluspunt is op het gebied van reiniging en hygiëne.

KRONEN biedt Industrie 4.0: 'SMART-machines'
Op de Fruit Logistica presenteert KRONEN voor het eerst haar 'Industrie 4.0'-oplossingen aan een breed publiek. Diverse KRONEN-machines worden per direct ook met internet- en communicatiemogelijkheid aangeboden. Deze zogenaamde 'SMART'-versies worden op de beurs gepresenteerd, waaronder de bandsnijmachine GS 10-2 SMART en de wasmachine DECONWA SMART. Bovendien wordt getoond hoe de netwerkkoppeling van verschillende machines werkt, hoe men dus een 'SMART Factory' in de gesneden AGF-sector kan realiseren. Op de bekende KRONEN-manier worden de nieuwe oplossingen live gepresenteerd aan de bezoekers. De SMART-oplossingen zijn modulair opgebouwd: KRONEN biedt een basismodule aan. Daarnaast worden de SMART-machines individueel aan de specifieke toepassing van de klanten aangepast en de prestatieomvang kan continu verder worden uitgebreid.

Onderzoeksresultaat: innovatief wassysteem DECONWA
Het KRONEN-wassysteem DECONWA reinigt appelen voor verse fruitsalades, reduceert het bederfpercentage en vergroot zo de houdbaarheid en consumentenzekerheid. Dit alles zonder chemische toevoegingen waarbij het product in optimale conditie blijft. Het systeem kan flexibel in bestaande proceslijnen geïntegreerd worden en kan ook voor soortgelijke producten toegepast worden. Door middel van een temperatuurgestuurd proces (temperatuur: circa 50° Celsius) wordt de bacteriële belasting gereduceerd. Vanwege zijn isolatie is het systeem geoptimaliseerd voor de inzet in gekoelde ruimtes. De wasduur van de appelen kan nauwkeurig gestuurd worden en het hergebruik van het warme water is gegarandeerd. 'Hygienic Design' en optimale reiniging zijn tevens gegarandeerd.

Het systeem heeft KRONEN in een onderzoeksproject samen met partners - het ATB Leibniz-instituut voor landbouwtechniek en bio-economie evenals Mirontell Fein und Frisch AG – ontwikkeld en biedt de gesneden AGF-branche daarmee een volledig nieuwsoortige wasprocedure.

Bezoek KRONEN op de Fruit Logistica: stand B-05, hal 3.1

Verdere informatie: 
KRONEN GmbH
Nahrungsmitteltechnik
Römerstr. 2a
D-77694 Kehl-Goldscheuer 
info@kronen.eu
www.kronen.eu


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven