Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Focus in samenwerking zal in- en verkoop van overzees biologisch fruit zijn"

Ithaka Organic viert houten jubileum

Vijf jaar geleden zag Ithaka Organic het levenslicht. Opgericht door Johan Troost, die na zijn ervaringen bij Eosta en The Greenery (Hoogsteder), verder ging als zelfstandig ondernemer in de handel van verse biologische groenten en fruit.

De laatste 5 jaar heeft Ithaka Organic voornamelijk gewerkt voor telers en importeurs als verkoop-agent. "Als commissionair hoefde ik mij enkel te richten op de verkoop. De meeste backoffice taken werden door mijn opdrachtgevers verzorgd. Dat scheelde veel tijd. Tijd die ik kon verdelen tussen de verkoop en om bij te springen bij het verzorgen van twee jonge kinderen. Het flexibel zijn, de dagen zelf inrichten, 's avonds tot laat door kunnen werken en ook tijd met de kinderen kunnen spenderen, is een combinatie waarvoor ik erg dankbaar ben", aldus Johan.

Johan Troost.

Nu 5 jaar verder is het tijd om een nieuw hoofdstuk toe te voegen. Ithaka Organic gaat verder met de handel in verse biologische groenten en fruit, maar dan onder eigen naam en voor eigen rekening. Focus zijn bio en Demeter groenten en fruit. Vooral het overzeese fruit, gember, kurkuma, mango, appels en peren, blauwe bessen hebben de focus, naast het Hollandse product. Ook zijn al belangrijke stappen genomen om via de True Cost methode product af te zetten. "Het is belangrijk dat wij ons in het Westen realiseren dat als het bij ons goedkoop moet zijn, de teler daar niet van kan leven. We zullen de telers een prijs moeten betalen, zodat zij in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Net zoals de consument nu veel informatie krijgt over de hoeveelheid suiker in eten en drinken en een tijd geleden dat een plofkip/kiloknaller niet de norm is, zo moet de consument geïnformeerd worden en geïnspireerd raken over de reële prijs voor bio groente en fruit."

Voor de vervolgstap zoekt Ithaka Organic naar een partner/compagnon met een goed inkoop- en verkoopnetwerk voor voornamelijk het overzeese product (lees Noord- en Zuid-Amerikaanse product). Er zijn volgens Johan meerdere opties om die samenwerking handen en voeten te geven.

Hij vervolgt: "Een belangrijke factor is het kunnen beleveren van mijn klanten met overzees product. Het is de missing link, om jaarrond programma's te kunnen aanbieden aan retailers, bio-retailers, die ontzorgd willen worden. Bovendien maken betrouwbaarheid en langetermijnrelatie het plaatje compleet. Door bijvoorbeeld de steeds extremere weersomstandigheden varen de klanten op de informatie die ik aanbied. Dat dit niet altijd de informatie is die klanten willen horen is een ander verhaal. De focus in de samenwerking met een partner of een compagnon zal de in- en verkoop van overzees product zijn."

Ook komt Ithaka Organic graag in contact met telers, c.q. andere gegadigden die hun product willen verkopen/exporteren.

Geïnteresseerde partijen die in contact willen komen met Johan Troost van Ithaka Organic, kunnen hem een email sturen of bellen.

Voor meer informatie:

Johan Troost
Ithaka Organic
Kopvoorn 27
4007 NT Tiel
06 26949712
info@ithakaorganic.nl
www.ithakaorganic.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven