Landbouwminister Ezz Eddin Abusteit:

‘Egyptische landbouwexport succesvol in nieuwe markten’

Volgens de landbouwminister van Egypte, Ezz Eddin Abusteit, was de Egyptische landbouwexport in 2018 voor het eerst in staat om met succes nieuwe markten te penetreren.

Volgens verklaringen van Abusteit afgelopen vrijdag betrof dit markten in Oost Timor (citrus), Uruguay (citrus en druiven), Canada (druiven en tomaten), China (druiven en bietenpulp), Myanmar (citrus), Indonesië (aardappelen en knoflook), Taiwan (knoflook) en Japan (groenten en fruit).

De export van citrus naar Vietnam werd hernomen na een pauze van twee jaar, in aanvulling op de export van druiven naar Vietnam, nadat er een overeenkomst werd getroffen over de fytosanitaire eisen.

Abusteit stelde eveneens dat alle Arabische landen het importverbod op Egyptische landbouwproducten hebben opgeheven, dat de EU haar fytosanitaire criteria voor citrus versoepeld heeft en dat er een nieuw memorandum met Australië getekend is om tevens grapefruit op te nemen in haar import.

Hij voegde toe dat de inspanningen van de afdeling van landbouwquarantaine van het ministerie van landbouw nieuwe markten voor Egyptische producten blijven openen, zodat de export kan blijven toenemen ten gunste van het nationaal inkomen.

Bron: egyptindependent.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven