Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kan Ozon worden toegepast om pathogenen in AGF te behandelen?

Helmut Leili, CEO van Cardinal Fresh en een oudgediende landbouwingenieur heeft voorgesteld Ozon in te zetten om ziekteverwekkers en bacteriën in verse groenten en fruit te bestrijden. Volgens Leili wordt Ozon op basis van hetzelfde principe al ingezet om bacteriën te bestrijden op andere gebieden en kan het tevens veilig worden toegepast op verse AGF.

"Ozon (O3) is een zeer krachtig natuurlijk oxiderend gas dat snel en eenvoudig terugrolt naar de natuurlijke vorm van zuurstof,” aldus Leili. “De technologie voor het opwekken van Ozon is goed ontwikkeld en breed toegepast, zoals in gemeentelijke waterreiniging, ziekenhuisontsmetting, sanering van huizen en in medicinale behandelingen zoals kankerbestrijding en bloedtransfusie.”

Hij voegt toe dat waar het aankomt op verse AGF, Ozon een effectieve manier zou kunnen zijn om met pathogenen af te rekenen die moeilijk te bestrijden zijn met andere methoden. “In de groenten- en fruithandel gaan miljoenen dollars om en er worden wekelijks recalls ingezet vanwege schadelijke ziekteverwekkers die zich in de scheurtjes en spleten van het verse voedsel schuilhouden. Het beste voorbeeld is wellicht een recente terugroep van romaine sla, die de sector al honderden miljoenen dollars gekost heeft. Consumenten zullen de romaine sla nog wel enkele jaren wantrouwen, wat nog eens honderden miljoenen kan gaan kosten aan toekomstige marktwaarde.”

Een Ozonbehandelkamer voor verse AGF

Technologie ontwikkeld voor Latijns-Amerikaanse export Inmiddels heeft Leili de toepassingsmogelijkheden van Ozon meer dan vijf jaar onderzocht en heeft hij drie toepassingen ontwikkeld specifiek voor Mexicaanse en Latijns-Amerikaanse exporteurs. Hij stelt dat de technologie het punt bereikt heeft dat het veilig en effectief toegepast kan worden op te exporteren fruit.

"Ozon is een gas," zegt Leili. "Het is effectief zowel in de behandeling van water als van droge stof. Het penetreert alle spleten en dieper gelegen delen van het oppervlak van groenten en fruit. Tevens is het honderd keer meer effectief in het doden van een extreem breed spectrum aan pathogenen. Het is eveneens een volledig natuurlijk gas en heeft een korte halfwaardetijd. Dat betekent dat het snel terugkeert tot de natuurlijke staat van zuurstof zonder residuen achter te laten. Ozon heeft bovendien geen enkel effect op de smaak en nul komma nul negatieve impact op het milieu. De techniek die nodig is voor een effectieve toepassingsmethode is uiteindelijk de laatste horde geweest die genomen moest worden voor toepassing in verse levensmiddelen. Maar de lage onderhoudskosten, plus de brede toepasbaarheid met zowel natte als droge behandelmogelijkheden en een extreem niveau van effectiviteit ten aanzien van een breed spectrum van ongewenste organismen, maakt deze oplossing voor fytosanitaire hygiëne enorm wenselijk.”

Voor meer informatie:
Helmut Leili 
Cardinal Fresh
Ph: +1 (226) 787-5320
cardinalfresh@gmail.com

Publicatiedatum: