VION zet diepvriesgroentebedrijf Oerlemans in de verkoop

Vleesbedrijf Vion in Eindhoven stopt met al haar activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en verkoopt de dochterbedrijven Oerlemans Foods en Banner Pharmacaps. De VION Food Group wil terug naar de kern en gaat zich volledig richten op Nederland en Duitsland. Het was al langer bekend dat door tegenvallende resultaten het roer bij het bedrijf om moest. In juni werd aangekondigd dat er daardoor 340 banen bij het bedrijf komen te vervallen.

In de verkoop

Alle activiteiten van VION in het Verenigd Koninkrijk worden verkocht. Volgens een woordvoerder van het vleesbedrijf zijn er potentiële kopers. Ook Oerlemans Food, met onder meer vestigingen in Venlo en Waalwijk, staat in de etalage. Het bedrijf is gespecialiseerd in diepvriesgroenten en -fruit. Bij Oerlemans werken in totaal 740 mensen. Oerlemans Foods is sinds september 2007 een volledig zelfstandig onderdeel binnen VION. Als teler, producent en leverancier heeft Oerlemans Foods zich gespecialiseerd op het gebied van vriesverse groenten, fruit en aardappelproducten. Producten worden geleverd onder het Oerlemans-merk (groente-, fruit- en aardappelproducten), onder het Keizer-merk (food service aardappelproducten), het biologische merk BIO+, en onder private label of huismerk.

VION gaat zich dus volledig op Nederland en Duitsland richten. Het bedrijf gaat ook bij deze onderdelen maatregelen nemen om kosten te verlagen. Het kan dus goed zijn dat er nog meer banen verdwijnen dan de 340 die in juni werden aangekondigd.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.