Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jaguar, tfc stapt in onbehandeld citrus

Door een toenemende bewustwording en vraag naar onbehandelde producten, is Jaguar, tfc een half jaar geleden gestart met de verkoop van onbehandelde citroenen uit Zuid-Afrika onder de naam Clean Citrus. Daarnaast is Jaguar een jaarrond aanbod van perssinaasappels gestart. Hiermee steunen zij duurzame ontwikkeling en verminderd gebruik van chemicaliën. “De consument heeft behoefte aan een schoner product”, vertelt Sven Thomas, quality & food safety specialist.

"Het niet behandelen van citrus brengt een aantal voordelen met zich mee. Tijdens de naoogst behandeling worden ze niet behandeld met fungiciden maar met natuurlijke middelen. Hierdoor kunnen er bij het gebruik van de schil van de citrus, wat vaak gebeurt in gerechten, geen residuen meekomen. Daarnaast kunnen er ook geen chemische residuen in het sap komen als het citrus machinaal wordt geperst."

Aan de boom wordt citrus nog wel behandeld met verschillende insecticiden. Deze gewasbeschermingsmiddelen breken snel af en zijn ook later niet meer te vinden als residu. Dit maakt dat onbehandeld citrus niet biologisch is, maar wel bijdraagt aan vermindering van chemicaliën door het niet nabehandelen van fungiciden. “Naar onze visie zal de regelgeving voor het gebruik van fungiciden steeds strenger worden. Onbehandeld, Clean Citrus, is dus een goed alternatief. Hiermee maakt Jaguar, tfc zich klaar voor een duurzame toekomst."

Voor meer informatie:
Jaguar, tfc.
Tel: +31(0)180750500

Publicatiedatum: