Eerste vorst platteland Murcia

In de Spaanse regio Murcia is er de afgelopen tijd sprake van zeer koude nachten. Gedurende de gehele kerstperiode lagen de temperaturen laag. Afgelopen woensdagnacht daalde de temperatuur op sommige plaatsen tot onder nul.

Tot nu toe was de vorst nog niet erg streng. Een uitzondering is Guadalentín, waar de artisjokken getroffen werden door het koude weer, vertelt Miguel Padilla van landbouworganisatie COAG. Hij uit zijn bezorgdheid over wat komen gaat met voorspellingen voor meer vorst in de hele regio.

De kou is gunstig voor de bossen van de regio, maar gewassen als sla, citroen en artisjok zijn zeer gevoelig voor vorst. Daarnaast zijn zelfs de meest weerbestendige groenten, zoals broccoli, niet in staat om gedurende meerdere uren temperaturen van onder het vriespunt te verdragen.

Ondanks dat telers zich voorbereiden op koude nachten, is het niet mogelijk om alle plantages tegen de vorst te beschermen, aldus Padilla. De oogst kan versneld worden of er kunnen thermische dekens gebruikt worden, maar het is onmogelijk om alles te beschermen.

Momenteel is er nog geen raming van de schade, maar als de koude nachten aanhouden, zullen de verliezen in de miljoenen lopen.

Bron: cadenaser.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven