La Place gaat groenten en kruiden op dak restaurant verbouwen
In 1987 opende het eerste La Place Restaurant in V&D Utrecht Hoog Catharijne. Als één van de eerste kwam La Place met een versformule, een marktrestaurant waar verse vruchtensappen, saladebuffetten en versgebakken brood gepresenteerd werden. Dit bleek ongekend succesvol en meer openingen in de V&D warenhuizen volgden. Ook buiten de warenhuizen openden La Place op diverse plekken locaties. Nu 25 jaar verder heeft de versformule 230 verkooppunten en 38 miljoen gasten per jaar.
Als onderdeel van continue vernieuwing start de versformule begin volgend jaar de vierde generatie La Place. Deze generatie met een echt ‘wauw’-gevoel krijgt nieuwe food concepten en een compleet nieuwe uitstraling. Na de locatie in Utrecht opent La Place in Amsterdam een vernieuwde La Place Food in V&D Kalverstraat met vleeswaren, kaas en een uitgebreid assortiment à la minute vers bereide meeneemmaaltijden. Op deze manier worden de versproducten van La Place ook beschikbaar voor thuis gebruik.
In de tweede helft van volgend jaar gaat La Place uitbreiden naar Duitsland met 2 vestigingen. In 2013 is La Place van plan in totaal 15 nieuwe locaties buiten V&D te openen.
Bron: V&D / La Place
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-02 Omzet horeca groeit in eerste kwartaal met ruim 2 procent
- 2023-06-01 In welk Europees land betaal je het minst voor je biertje?
- 2023-05-26 Internetkritiek op bijgerecht van avocado voor €6,62
- 2023-05-23 Frietzaken in Noord-Wales lijden onder aardappeltekorten en prijsstijgingen
- 2023-05-17 "Ondanks goede start wordt 2023 uitdagend jaar voor de horeca"
- 2023-05-08 Inno Food Company gaat samenwerking aan met NextDeli
- 2023-04-25 17 nieuwe restaurants met een Michelinster, Vinkeles ontvangt haar tweede
- 2023-04-19 Robots ingezet in restaurants in strijd tegen personeelstekort
- 2023-04-18 McDonald's Frankrijk: la P’tite Poire 100% Franse peren komen in assortiment snoepfruit
- 2023-04-14 "In vergelijking met vorig jaar met Pasen een plus"
- 2023-04-13 Van groenteboer tot CEO van Uitgekookt
- 2023-04-12 "24/7 Zelfservice oplossingen zorgen voor transformatie van contractcatering"
- 2023-04-05 "Alle fruitbomen in bloesem en de terrassen weer open"
- 2023-04-05 "Voor horecaondernemer hebben minder personeel en dat gat vullen wij op"
- 2023-04-05 Alternatief voor prijzige zwarte truffels
- 2023-04-04 SAP.BAR gaat kopje onder door inflatie groenten- en fruitprijzen
- 2023-04-03 Silva Dunes wint Aspergerestaurant 2023 van Brabants Asperge Genootschap
- 2023-03-31 Ziekenhuismaaltijden van noordelijke landbouwproducten: 'Er is nog winst te behalen'
- 2023-03-30 Sligro koopt dag Paaspop voor al haar klanten en relaties
- 2023-03-27 Hanos Maastricht spectaculair geopend