Mogelijkheden met Poolse zachtfruitverpakkingen

De vereisten voor verpakkingen zijn aan het veranderen. Bedrijven proberen zo veel mogelijk een eind te maken aan het gebruik van plastic. De nieuwe vereisten en de vraag op de markt betekenen dat er mogelijkheden zijn voor bedrijven zoals Milbor PMC, dat zich heeft gespecialiseerd in de geautomatiseerde verpakking van blauwe bessen, kersen en walnoten. De machines die Milbor PMC levert zijn afkomstig van A&B Packing Equipment, WECO Sorting en Wizzard Manufacturing.

Terwijl de meeste telers en exporteurs wegens nieuwe regelgeving, tarieven en problemen met het weer een moeilijk 2018 hadden, gaf het afgelopen jaar tal van mogelijkheden aan Milbor PMC. CEO Piotr Milewski: “Blauwe bessentelers kregen te maken met nieuwe vereisten voor verpakkingen, ook omdat deze telers direct aan retailers leveren. Er zijn nieuwe soorten verpakking, zoals emmers, 2-Go-cups of zogeheten shakers. Dit betekent echter dat bedrijven die niet eerder al in flexibele verpakkingstechnologie hadden geïnvesteerd nu een probleem hebben. Wij helpen met dat probleem. We laten potentiële klanten zien wat onze machines voor ze kunnen doen."

De focus van Milbor PMC ligt op Europa en dan met name op landen waar blauwe bessen worden geteeld. "Duitsland is een enorme markt voor ons, omdat men daar begonnen is met traysealing. Spanje is uiteraard ook een land dat veel blauwe bessen levert. Verder hebben we veel vertrouwen in landen in Centraal-Europa, zoals Roemenië, Servië en Oekraïne. We moeten ook Polen niet vergeten, gezien we hier de fruitteelt behoorlijk aan het ontwikkelen zijn," licht Milewski toe.

“Hoewel we in Europa voornamelijk machines uit de VS leveren, komt onze concurrentie ook voornamelijk uit Europa. Dat betekent dat we met onze machines ons moeten onderscheiden door complete oplossingen te leveren. De klant mag niet achterblijven met technische vragen of problemen die ze anders zelf op moeten lossen," zegt Milewski. “Mijn familie teelt zelf blauwe bessen, dus ik besef dat als een seizoen op zich al zo kort duurt, technische problemen met verpakkingsmachines wel het laatste zijn waar je als teler op zit te wachten. Je kunt nooit uitsluiten dat een machine geen problemen geeft, maar je kunt er ook voor zorgen dat de klant hier niet onder te lijden heeft en dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost."

Onlangs kwam in het nieuws naar voren dat de energieprijzen in Polen gaan stijgen. Volgens Milewski is nog niet duidelijk waar dit toe zal leiden. "De nieuwsbladen melden verschillende dingen en spreken elkaar regelmatig tegen. Als de prijzen echter inderdaad drastisch omhoog gaan, zal dit uiteraard ook gevolgen hebben voor de fruitsector. Ik denk dat telers van hardfruit als appelen en peren hier meer nadelen van ondervinden dan bij zachtfruittelers. Zachtfruit wordt niet in koelbewaring geplaatst zoals bij appelen. Ik denk daarom dat onze sector hier niet al te veel last van zal hebben."

Voor meer informatie:
Piotr Milewski
Milbor PMC
Tel: +48 66 000 2526 
Email: piotr@milbor.pl   
www.milborpmc.com 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven