Andhra Pradesh

Indiase okra voor de Europese markt

Na vorig jaar met succes mango's naar Duitsland geëxporteerd te hebben, bereidt de Indiase staat Andhra Pradesh nu de export van okra naar Europa voor. De eerste vracht zal van Nuzvid naar Frankfurt worden verladen waar de groente vermarkt zal worden onder de naam 'Amaravati Greens'.

Het exportgewas wordt door twee telers in de districten Vizianagaram en Prakasam geteeld op een areaal van in totaal 8 hectare. Laboratoriumtesten hebben aangetoond dat de groente geen residuen van gewasbeschermingsmiddelen bevat waardoor zij geschikt is om naar Europa geëxporteerd te worden. 

Tuinbouwcommissaris Chiranjiv Choudhary vertelde aan The Hindu dat de okra in een pakstation in Nuzvid wordt gesorteerd. In Europese landen is er met name vraag naar maten onder de 10 cm. De gesorteerde en gekoelde groente wordt in dozen van 5 kilo verpakt en zal de dag na aankomst in Duitsland al in het winkelschap liggen. 

Op de lokale markt varieert de prijs van okra tussen de €0,26 en €0,30 per kilo. De exporteur betaalt echter €0,04 meer per kilo. De telers telen de rassen Namdhari en Radhika. Volgens Thehindu.com wordt de oogst de komende drie maanden op 20 tot 30 ton geraamd. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven