Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Neem gerust je eigen verpakking mee"

Zero Waste bij de AGF-speciaalzaak

Tholen - Het idee is simpel: als consumenten hun eigen verpakking meenemen, zijn er geen wegwerpverpakkingen meer nodig. Om dat idee te promoten ontwikkelde Zero Waste Nederland een raamsticker voor ondernemers die hun klanten willen aanmoedigen hun eigen verpakkingen mee te brengen voor hun aankopen. Bij Roose AGF en Eetwinkel Appelsien is hij al op het raam geplakt, een goed begin van het nieuwe jaar vinden ze.

"Een aantal vaste klanten doet het al hoor. Zij nemen een eigen plastic bakje mee voor de salades en herbruiken ook de bruine papieren zakken voor fruit. Via de raamsticker probeer ik meer klanten te triggeren hun eigen verpakking te laten meenemen", vertelt Mitch Roose van de gelijknamige AGF-speciaalzaak uit Uden. In de toekomst wil hij ook herbruikbare katoenen netjes en bakjes aanbieden die klanten kunnen aanschaffen in de winkel om Zero Waste te bevorderen. "Hiermee kunnen we ons ook weer onderscheiden van de supermarkt. In Nederland is dat eigenlijk nog niet te krijgen, in Duitsland zijn ze hier best ver mee."

Klik hier om een Zero Waste raamsticker aan te vragen