Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

China: Westerse pruimen steeds populairder

De grootste teeltgebieden voor Westerse pruimen in China bevinden zich in Xinjiang, Shaanxi en Shandong. De teeltgebieden in Xinjiang zijn voornamelijk geconcentreerd in Peyzivat en het Ili-rivierbasin. "De smaak van pruimen uit Xinjiang is superieur aan die van andere teeltgebieden wegens de uitstekende natuurlijke omgeving van Xinjiang, de afwezigheid van vervuiling en de weersomstandigheden van deze regio," zegt Li Rui van Xinxing Jihua Yili Agricultural Technology Development Co.

"De pruimen van Xinjiang kwamen in september 2018 op de markt. Voor de meeste Westerse pruimen duurde het seizoen ongeveer een maand. Het seizoen was afgerond voordat het herfstfestival op 24 september begon. Ons seizoen kan voor 130 tot 150 dagen worden verlengd dankzij technologie voor klimaatcontrole. Dit betekent dat we tot aan februari van het komende jaar pruimen af kunnen zetten. We breiden hiermee de houdbaarheid van de pruimen uit en zo ook de periode waarin we pruimen aan onze klanten op de markt kunnen leveren."

"In feite zijn Westerse pruimen geen nieuw fruitras. Deze pruimensoort wordt al vele jaren in China geteeld. De reden waarom de omzet dit jaar zo goed liep, is omdat consumenten meer waardering zijn gaan krijgen voor deze fruitsoort. De Westerse pruim heeft niet alleen een uitstekende smaak en goede voedingswaardes, maar hij werkt ook bij het verbeteren van de nachtrust van de consument."

"We beheren een pruimenplantage van 2.667 hectare in Ili in Zinjiang. 200 hectare hiervan betreft fruitdragende bomen. Het volume van de omzet stond dit jaar op rond de 2.000 ton. We verwachten dat het areaal aan bomen dat fruit geeft in 2019 fors toe zal nemen. We hebben een opbrengst geraamd van rond de 6.000 ton. We zetten onze pruimen af onder twee internationale merken, namelijk 3288 en 2288. Het enige verschil tussen deze twee labels is dat de individuele stukken fruit respectievelijk 30 en 20 gram wegen. De Brix-waarde van de pruimen is hoger dan 20. De pruimen worden geoogst als ze voor 80% gerijpt zijn, wat ook inhoudt dat de kleur van de pruimen voor 80% ontwikkeld is."

"We werken zowel met online als offline marktkanalen. We zetten onze pruimen af bij groothandelaren voor het hogere marktsegment zoals de Xinfadi-groothandelsmarkt in Beijing, de Jiaxing-groothandelsmarkt in Zhejiang en de Jiangnan-markt in Guangzhou. We werken ook met bekende fruitwinkelketens zoals Pagoda en Green Leaf Fruit en en aantal grote supermarktketens. Verder leveren we fruit in bulk aan overheidsinstanties en bedrijven. Onze pruimen worden in heel China vermarkt via online retail. In de toekomst willen we geleidelijk aan ons huidige marktaandeel verder uitbouwen. Ook hopen we ons online marktaandeel te vergroten en nieuwe markten te ontwikkelen in andere regio's."

 

Contact: Li Rui - Sales Manager
Bedrijf: Xinxing Jihua Yili Agricultural Technology Development Co., Ltd.
Telefoon: +86 186 0310 8787 
E-mail: 42069616@qq.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven