Rusland ziet af van importheffingen Moldavisch product

Afgelopen woensdag heeft de Moldavische president Igor Dodon gesproken met de Russische president Vladimir Poetin over opheffing van de importbeperkingen die het land instelde op Moldavische producten.

"De Russische regering heeft het besluit genomen om vanaf 1 januari 2019 importheffingen op te heffen op een aantal Moldavische producten, waaronder groenten, fruit (appelen, kersen, pruimen, nectarines etc.), fruit- en groentenconserven, duiven en wijn. Ik heb mijn waardering uitgesproken voor Poetins steun voor het Moldavische volk," aldus de president op zijn Facebook pagina.

De Moldavische president liet verder weten dat een preferentie tariefregime voor Moldavische producten mogelijk werd dankzij een akkoord met de Russische president. "Deze beslissing zal zeker de export naar Rusland stimuleren, banen creëren en de omzet verhogen." 

Urdupoint.com beschrijft hoe de Moldavische president sinds zijn aantreden in december 2016 zich heeft ingespannen om de banden met Rusland te verbeteren en de handel en samenwerking te verstevigen.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven