Amerikaanse champignonkweker krijgt 58 mln boete voor illegaal lozen

Monterey Mushrooms uit Californië staat een boete van 58 miljoen euro te wachten door de beschuldiging van het vervuilen van een lokale vliet met mest in december. 

The Mercury News meldde dat de beschuldiging luidt dat Monterey Mushrooms willens en wetens giftig afvalwater loosde - dat ontstaan was door het gebruik van hooi uit paardenstallen en gevogelte-mest- uit z'n eigen bassins in waterwegen om zonder kosten van z'n afval af te komen. Daarnaast stroomde ook verontreinigd water van compostverwerkingsinstallaties in de waterwegen.

Officier van justitie Jeff Rosen: "Bedrijven mogen nooit illegale en gevaarlijke afwegingen maken tussen vervuiling en winst. Wij beschermen de gezondheid van onze waterwegen."

De beschuldigingen werden onderzocht door het Californische Departement van Visserij en Wild tussen januari 2016 en april 2017. Het departement kwam tot de conclusie dat Monterey Mushrooms 2.649.788 liter afvalwater Fisher Creek had ingepompt. 

In antwoord op de beschuldigingen bracht Monterey Mushrooms een verklaring uit waarin het bedrijf zei dat de vervuiling veroorzaakt was door winterstormen eind 2016 en begin 2017.

Bruce Knobeloch van Monterey Mushrooms: "We zijn geschokt en teleurgesteld in deze rechtszaak, omdat we in dialoog waren met de officier van justitie over de overstromingen die in dezelfde periode Coyote Creek overstroomden. Onze fabriek in Morgan Hill liep toen onder water, waardoor een record aan verwerkingswater vrijkwam, hoofdzakelijk regenwater."

"Door deze ervaring heeft het bedrijf met de staat samengewerkt en miljoenen uitgegeven om additionele opslag te installeren en stormwater af te scheiden van ander water. Monterey Mushrooms heeft een lange geschiedenis als verantwoordelijk lid van de gemeenschap en voldoet aan de hoogste milieu-eisen."

Voor meer informatie:
Bruce Knobeloch 
Monterey Mushrooms
Tel: +1 (831) 763-5300
bknobeloch@montmush.com
www.montereymushrooms.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven