Argentinië: eerste GMO aardappel die resistent is tegen aardappelvirus Y

De eerste GMO aardappel die resistent is tegen het aardappelvirus Y (PVY) wordt dit jaar in Argentinië aan het publiek verkocht. Het is het resultaat van een onderzoek van 20 jaar door Technoplant, een afdeling van de Sidus group. De productiviteit en economische voordelen van deze aardappel worden geraamd op 39 miljoen euro per jaar alleen al op de Argentijnse markt. 

Op 8 augustus 2018 kreeg deze nieuwe aardappel alle fytosanitaire goedkeuringen die voor de Argentijnse wet nodig zijn. Op 10 december werd ze officieel gelanceerd op de 'la Rural' beurs. 

Globalpotatonews.com citeerde Marcelo Argüelles van de Sidus group: “De Spunta TICAR aardappel is de uitkomst van een lang proces en is de realisatie van 's lands eerste transgenetische plant. En we blijven doorwerken om meer van dergelijke bijdragen aan onze aardappelsector toe te voegen."

"Door een hogere productiviteit en betere kwaliteit voorkomt dit type aardappel teeltverlies, wat met 70% teruggebracht kan worden door minder virusinfecties en bovendien brengt ze milieuvoordelen met zich mee omdat de telers minder bestrijdingsmiddelen hoeven te gebruiken."

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven