Canada keert terug naar Fruit Logistica

Een delegatie bestaande uit minimaal 20 Canadese bedrijven, telers en brancheorganisaties zal voor het derde opeenvolgende jaar in het Canadese Paviljoen vertegenwoordigd zijn tijdens de internationale vakbeurs Fruit Logistica, die van 6 tot 8 februari in Berlijn plaats zal vinden. De Canadese afvaardiging zal onderdeel uitmaken van de naar schatting 80.000 bezoekers uit 130 verschillende landen die dit evenement bijwonen. 

Volgens de Canadese expert internationale handel, Richie Santosdiaz, zal Canada wederom van de partij zijn op Fruit Logistica om de wereld te laten zien wat het land te bieden heeft op het gebied van groenten en fruit. Het internationale karakter van deze vakbeurs biedt Canadese AGF-exporteurs een geweldige gelegenheid om in contact te komen met toekomstige afnemers en de banden met huidige afnemers aan te halen."


De Canadese delegatie tijdens Fruit Logistica 2018

Eén van de deelnemers is Sue Lewis, van de Canadian Produce Marketing Association (CPMA): "Het stimuleren van de internationale handel en investeringen op buitenlandse markten heeft prioriteit voor de AGF-sector in Canada. Als organisatie die 860 bedrijven binnen de groente- en fruit sector vertegenwoordigt, beschouwt CPMA de vakbeurs Fruit Logistica als een grote kans om bestaande en potentiële internationale handelspartners te ontmoeten." Andere leden van de delegatie zijn onder meer vertegenwoordigers van de provincies British Columbia (BC), de Fruit&Vegetable Dispute Resolution Company (DRC), Prince Edward Island (PEI) Potatoes, Air Canada Cargo en CKF. CKF is genomineerd voor de prestigieuze Fruit Logistica Innovation Awards 2019. 

Ondanks dat Canada bekend staat om haar strenge winters heeft het land de op één na grootste landmassa ter wereld en beschikt het over een goed ontwikkelde tuinbouwsector die van groot belang is voor de economie van het land en de wereldwijde AGF-sector. Volgens Agriculture and Agrifoods Canada (AAFC) exporteerde Canada in 2017 voor €463 miljoen aan fruit en €1,2 miljard aan groenten (vollegrondgroenten, kasgroenten en paddenstoelen). 


Richie Santosdiaz (midden) staat bezoekers te woord

Canada is een grote producent van cranberry's en blauwe bessen maar ook kersen, druiven, boomvruchten en Saskatoonbessen zijn belangrijke producten. In de Canadese glastuinbouwsector worden tomaten, komkommers, sla, paprika's, bonen en aubergines geteeld, evenals kruiden en microgroenten. Tot slot is er nog Canadese ahornsiroop, één van de beroemdste exportproducten van het land en goed voor ruim 71% van het wereldwijde aanbod. 

Sinds de voorlopige inwerkingtreding van het vrijhandelsverdrag tussen Canada en de EU, het Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA), één jaar geleden en Canada's deelname aan de Comprehensive and Progressive Agreement for Trans-Pacific Partnership (CPTPP of TPP11), dat op 30 december 2018 in werking is getreden, zal Canada haar handelsactiviteiten nog verder uit kunnen breiden, niet alleen met haar vertrouwde handelspartners maar ook met nieuwe.

 

Voor meer informatie:
Nora Gruetters 
Nora.gruetters@international.gc.ca

Richie Santosdiaz
santosdiazr2@gmail.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven