Film over oudste groenteboer van Nederland online

Van verlies kun je niet betalen

Afgelopen september werd de documentaire over de oudste groenteboer van Nederland een druk bezocht op het Zeeuwse festival Film by the Sea in Vlissingen. Afgelopen weekend was de film ook op NPO 2 te zien. Veel media besteden aandacht aan de bijzondere documentaire over het leven van het echtpaar Trimpe. Ruim 65 jaar runden ze een groentewinkel in Vlissingen. Hard werken was het credo. De documentaire laat zien dat, hoewel de gezondheid van het echtpaar dat eigenlijk niet meer toelaat, er van ophouden geen sprake is. 

Adrie en Francien Trimpe tijdens de première van Van verlies kun je niet betalen 

Volgens HP/De Tijd is het verplichte kost voor millenials. De passie waarmee Adrie zijn werk doet is volgens de Jan Smit die een recensie schreef over de documentaire jaloersmakend. "Hoezo: meer flexibiliteit? Hoezo: meer ruimte voor persoonlijke ontplooiing of een betere balans werk-privé?"

Volgens het AD wordt de Zeeuwse groenteboer-in ruste nog een filmster. Documentaire maakster Helge Prinsen vertelt in een interview dat buitenlandse tv-zenders zich hebben gemeld voor de documentaire. "Er is tot nu toe interesse van zes landen: Zweden, België, Spanje, Hongkong, Zuid-Korea en Japan.”Ook is de film ingestuurd voor Salem Film Fest, het jaarlijkse festival vlak bij Boston. "Half januari horen we of die is geselecteerd. Als dat zo is, dan gaan we daar zeker naartoe.” 

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven