„Droogte was ook voor ons de grootste uitdaging van het jaar“

BEHR AG kondigt nieuw bio-assortiment aan

Het extreme weer op veel plaatsen heeft het in 2018 vooral de groententelers - zowel in Duitsland alsook in Zuid-Europa –  moeilijk gemaakt. Ook voor de belangrijke leverancier BEHR AG was het afgelopen jaar bijzonder moeilijk. Want na de wekenlange zommerhitte in eigen land, werd een groot deel van de Spaanse contractakkers door neerslag getroffen. Desalniettemin gaat het traditierijke bedrijf het nieuwe jaar vol vertrouwen van start: want er staat een interessante assortimentsuitbreiding op de planning, meldt men.

De droogte in eigen land was de grootste uitdaging van het jaar. Het bedrijf heeft nog precies op tijd geïnvesteerd in een aanvullende irrigatietechniek: de verantwoordelijke collega's moesten elkaar in ploegen afwisselen zodat de techniek 24 uur per dag ingezet kon worden. Daardoor kwam het uiteindelijk tot niet al te zware oogstverliezen.

Winterseizoen
Momenteel in de winter heeft men het druk op de Spaanse groentenakkers, omdat de groentenoogst daar in volle gang is. Ook dit jaar werden er weer uitstekende culturen op de akkers geteeld. Maar ook in Zuid-Europa waren de weersomstandigheden in de afgelopen weken niet al te goed: onlangs was de neerslag zo hevig dat er een ware modderstroom op de akkers ontstond, meldt een woordvoerder van het bedrijf. „De modderstroom heeft de sla - en daarbij in het bijzonder de ijsbergsla – getroffen, en wel zo dat er niet meer geoogst kon worden. Uiteindelijk was 30% van de hoeveelheid op de oogstrijpe akkers getroffen.“

Momenteel komt er nog een verdere uitdaging bij: want de stakingen van de gele hesjes in Frankrijk verhinderen de tijdige productaanlevering en levering aan de klanten. „Daardoor komt het momenteel regelmatig tot verkeerde leverhoeveelheden. Als een vrachtwagen dan eindelijk op de bestemming aankomt, zijn de producten niet meer nodig en belanden ze uiteindelijk op de vrije markt.

Uitbreiding van het bio-assortiment
Momenteel zo rond de kerstperiode staan groenten eerder op de achtergrond. Vooral slasoorten staan momenteel nauwelijks in de focus bij de consumenten. Speciale mixverpakkingen voor kerst heeft men daarom ook niet in het assortiment. Vanaf januari – zodra men weer begint met diëten – gaat de consumptie altijd automatisch weer omhoog.

Voor BEHR AG wordt 2019 een interessant jaar, want het bio-assortiment zal aanzienlijk worden uitgebreid, verklapt het bedrijf. „We zullen onder andere biologische gember in Duitsland gaan telen, die dan in oktober verkocht zal worden. Verder zijn we momenteel met onze klanten in gesprek over welke producten we het besta algemeen aan zouden kunnen bieden. Bij kleine producten zou dit ronduit zinvol kunnen zijn.“

Verdere informatie:
BEHR AG
Parkstraße 2
21220 Seevetal - Ohlendorf
Tel.: +49 (0) 4185 - 79 77 732
Fax: +49 (0) 4185 - 79 77 739
E-mail: info@behr-ag.com 
Internet: www.behr-ag.com 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven