Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe containerdienst van Antalya naar Triest

Ro-Ro, een bedrijf dat zich bezighoudt met intermodaal transport, start met ingang van dit jaar met een vaarroute vanuit de haven van Akdeniz Antalya die gericht zal zijn op container- en bulkvervoer en de export van verse groenten en fruit vanuit de provincie Antalya zal bevorderen. 

In april tekende de Deense rederij DFDS een koopovereenkomst met het Turkse bedrijf U.N. Ro-Ro, waarmee het voor €950 miljoen 98,8% van U.N. Ro-Ro overnam van Roro Investements, dat in bezit is van Actera en Esas. 

Dankzij een overeenkomst tussen de haven van Antalya en Ro-Ro wordt er eens per week een nieuwe route gevaren tussen de havens van Mersin, Antalya en Triest (Italië). Op deze manier kan Ro-Ro Europa binnen 56 uur bereiken, waarmee aanzienlijk op tijd en kosten  wordt bespaard. 

Özgür Sert, manager van de haven van Akdeniz Antalya: "Exportproducten kunnen nu voordeliger naar Europa worden verladen. Deze nieuwe dienstverlening van Ro-Ro levert bedrijven in het achterland een concurrentievoordeel op de internationale markt op. Naast toeristische trekpleister is Antayla ook het centrum van de tuinbouwsector van waaruit veel verse groenten en fruit worden geëxporteerd. Momenteel worden veel van deze producten nog over land vervoerd maar nu kunnen zijn hun bestemming veel sneller bereiken en ook nog eens voor een betaalbare prijs."

Bron: Daily Sabah


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven