2019, het jaar van de microgroente?

Ze zijn net gekiemd, tonen amper hun eerste bladen en toch liggen ze al op een bord: microgroenten. Deze babyplanten wekken de interesse op van telers: aangezien de oogst al een week na het zaaien volgt, zijn de risico's veel kleiner. Maar ook voor de gezondheid is het interessant, omdat ze tot 30 keer meer goede voedingsstoffen bevatten dan een volledig gekweekte groente. "Microgroenten bevatten alle essenties van de plant", legt Tom de Windt, teler van microgroenten met Pachagreens, uit. "Ze bevatten tot dertig keer meer voedingsstoffen dan een normale groente en omdat je ze rauw en vers eet, gaat er amper iets verloren van de vitamines.”

Lees hier verder.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven