"100% vooruitbetaling, waar vind je dat nog?"

Jean-Paul van Wijk verzorgt inkoop importfruit op Europese markt voor Russisch bedrijf

Tholen - Alweer 42 jaar is Jean-Paul van Wijk actief in de AGF-handel. Inmiddels verzorgt hij de exclusieve inkoop voor een Russische firma op de Europese markt. "Met deze Rus werk ik al twintig jaar samen. We bieden een vrij uniek concept, waarbij we na de prijsonderhandeling en kwaliteitscontrole direct betalen. Dan pas worden de producten geladen."

Hoewel een 100% vooruitbetaling in deze tijden met betalingstermijnen tot zestig dagen verre van gebruikelijk zijn, vindt de handelaar de animo om samen te werken tegenvallen. "Nederlandse, maar ook buitenlandse bedrijven hebben voor de boycot zo ongelofelijk veel geld verloren op de Russische markt, dat ze huiverig zijn om handel naar Rusland te sturen. Maar de markt biedt zo ongelofelijk veel potentie, dat wij graag het tegendeel bewijzen. De consumptie van groenten en fruit stijgt daar jaarlijks fors. Met de inzet van de juiste koelcellen en rijpingstechnologie ligt voor de juiste partner een prachtige toekomst."

Voor de kwaliteitscontrole werkt Jean-Paul, die werkt onder de paraplunaam Obelix Holding & Management, samen met Moes Quality Control. De inkoop richt zich voornamelijk op het importfruit, zoals druiven, citrus, avocado's en granaatappelen. "Dit jaar hebben we zo'n 100 auto's ingekocht in Europa. Ook ben ik bezig om in Costa Rica een ananasproject op te zetten. Daar heb ik veel vertrouwen in, omdat dit een van de weinige landen is, waar gezien het beschikbare verkoopvolume nog uitbreidingsmogelijkheden zijn."

Momenteel is Jean-Paul vooral druk met import van Marokkaans citrus. "Momenteel hebben we zo'n 45 containers clementines binnengekregen en we verwachten ook nog zo'n 60 containers Nour- en Afourer. Binnen enkele jaren verwacht ik dat we op een volume van zo'n 250-300 containers uit Marokko zitten. Dit jaar is de export vanuit Marokko naar Rusland zo'n 40-50% lager, dus de druk om elders te verkopen ligt vrij hoog."

"Het werk bevalt Jean-Paul uitstekend. "Alle handel naar Rusland gaat rechtstreeks. Ik heb alleen mijn telefoon bij me. Dat biedt zoveel meer vrije tijd. Ook over administratie hoef ik me niet druk te maken. In de toekomst zou ik de activiteiten nog wel willen uitbreiden met partnerships met overzeese exporteurs die klandizie in Nederland/Europa zoeken of naar Rusland willen exporteren. Ik ben klaar voor 2019 en wens iedereen het beste voor het nieuwe jaar!"

Voor meer informatie:
Obelix Holding & Management
Jean-Paul van Wijk
Mob: 06-53812246
jeanpaulvanwijk@gmail.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven