"Alexis Cordero en Dennis Bartels: "Wij geloven in jaarrond kersenverkoop bij retailers"

Fruto del Campo start import Chileense en Argentijnse kersenTholen - Bij Fruto del Campo in Maasdijk is de drukste periode van het jaar losgebarsten. Het bedrijf heeft de eerste kersen ontvangen van aandeelhouder en producent San Francisco Lo Garces, de grootste Chileense kersenproducent en exporteur. Fruto del Campo werkt bij de import samen met fruitimporteur Norton Folgate uit het Verenigd Koninkrijk en heeft een logistieke partner gevonden in LBP, waar het fruit wordt opgeslagen en verpakt voor het wordt gedistribueerd naar de Europese retailers.


Dennis Bartels met de eerste kersen

"Het gas kan op de plank", zeggen directeur Alexis Cordero en verkoper Dennis Bartels'. "We hebben een uniek concept ontwikkeld. In het verleden moeten klanten hele pallets fruit aanschaffen, was er vaak een overschot en werden voorraden aangelegd. Nu kan men zelf de volumes bepalen. De kersen worden op maat van de klant verpakt en rechtstreeks geleverd van onze telers. Hierdoor wordt het voor de klanten gemakkelijker om jaarrond producten te leveren. "In de Verenigde Staten heeft San Francisco Lo Garces een verkoopkantoor onder de naam Forever Fresh. Wij vormen hier in Maasdijk het Europese verkoopkantoor."

"Naast kersen produceert Lo Garces ook steenfruit, kiwi's, druiven, appelen en citrus. Met name de kersenproductie groeit hard. Het bedrijf heeft een eigen productie van 6 miljoen kartons in Chili. Het bedrijf produceert op een areaal van 2.800 hectare fruit, waarvan 1500 hectare in eigen beheer en 1.300 hectare onder contract. Afgelopen weken heb ik samen met de teler onze Europese retailklanten bezocht. Korter kan de keten niet zijn. Binnen een dag hebben we de orders geleverd in verpakkingen van 150 gram tot 2 kilo", zegt Alexis Cordero.De kersenaanvoer vanuit Chili zal dit seizoen naar verwachting 30 tot 40% lager liggen dan anders als gevolg van regen en koud weer. "Het seizoen is later van start gegaan en zal naar verwachting eerder eindigen. In de piek van het seizoen zal de aanvoer ongeveer hetzelfde zijn", zegt Alexis. "Wij geloven dat er veel meer kersen verkocht kunnen worden in de winterperiode. Nu worden er voornamelijk veel kersen voor Kerst verkocht en daarna nauwelijks, maar je moet de vraag creëren."Hoewel het volume Chileense kersen op een stuk lager niveau zal liggen dit jaar, verwacht de importeur geen drastische prijsstijgingen. "Een land als China betaalt in sommige gevallen echt de hoofdprijs, maar de Europese markt betaalt geen extreme prijzen. Naar verwachting zullen de prijzen hier iets hoger liggen dan andere seizoenen. Wel hebben wij vaste afspraken gemaakt over de volumes die naar Europa komen en dan hebben we het echt over kwalitatief hoogwaardig fruit. Ook willen we de retailers graag ondersteunen met promotiemateriaal."Tevens biedt Fruto del Campo Argentijnse kersen aan, maar die volumes staan volgens de directeur niet in verhouding met het fruit uit Chili. "Argentinië mag niet naar China exporteren en heeft ook veel lagere producties. Ons doel is uiteindelijk om jaarrond kersen aan te bieden. We krijgen kersen aangevoerd vanuit Canada, Europa, Zuid-Afrika en Chili en Argentinië. Daar zitten nog korte periodes tussen, maar we doen er alles aan om die op te vullen", besluit Alexis.

Voor meer informatie:
Alexis Cordero
Dennis Bartels
Fruto del Campo B.V.
Honderdland 244
2676 LV Maasdijk
Tel: 0174-613287
Mob: 0031 653-241 807
www.frutodelcampo.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven