Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Een gesprek met Marc De Nale

Demain la Terre begint in 2019 met het uitvoeren van communicatieprojecten

Voor 'Demain la Terre', een coöperatie van groenten- en fruittelers was dit jaar een groot succes. De coöperatie heeft tien nieuwe producten aan het assortiment toe kunnen voegen en biedt sinds september ook verwerkte producten. Daarnaast is de coöperatie in het bezit van het HVE-certificaat van het ministerie van landbouw. HVE staat voor Haute Valeur Environnementale - Hoge Ecologische Waarde. "Wij zijn de eerste en de enige die dit certificaat gezamenlijk hebben behaald,” zegt Marc De Nale, directeur van de coöperatie. "Dankzij het certificaat kunnen we aan de verwachtingen van leveranciers voldoen."

De groentensappen van Fruits Rouges & Co.

Verbetering van de zichtbaarheid naar de consument
Al 13 bedrijven bestaande uit 165 producenten hebben zich bij ‘Demain la Terre’ gevoegd. Samen bieden ze een dertigtal gecertificeerde producten. De coöperatie werkt met grote en middelgrote supermarkten, groothandelaren en de bedrijven uit de cateringsector. "Er ontbreekt niets, alleen is onze aanpak niet altijd in winkels zichtbaar. Daarom heeft ons belangrijkste project voor 2019 alles te maken met het versterken van de link met de distributie. Detailhandelaren willen er bijvoorbeeld voor zorgen dat ze een beetje meer vertrouwen in de producten krijgen en met onze producten wordt dat gemakkelijker. "

Pomliberty-aardappelen

In 2019 zal ‘Demain la Terre’ zich ook bezig gaan houden met het behalen van twee reeds bestaande andere doelen: "Ons eerste doel is nieuwe leden verwelkomen om daarna met hen nieuwe gecertificeerde producties te kunnen ontwikkelen. Ons tweede doel is om de communicatie naar de consumenten te verbeteren, zodat deze onze producten, kennen, herkennen en kopen. Daarvoor zijn nieuwe gecertificeerde producten nodig, moet de zichtbaarheid in winkels en de aanwezigheid op sociale netwerken sterk verbeterd worden. Tot slot willen we een groep creëren die 100% achter onze aanpak staat.”

Babyleafsla van Picvert

De ‘Demain la Terre’-groep
Ook al is de ‘Demain la Terre’-groep nu nog maar klein, deze wordt wel steeds groter. “Toen er onder consumenten enquêtes werden gehouden, bleek een aantal van hen ons al te kennen. Er is ook al een aantal consumenten dat ons regelmatig op sociale media volgt. Het begin is altijd het zwaarst, maar het gaat langzaamaan steeds beter.”

Aubergines en paprika van chez Kultive

Het Collectif de la Troisième Voie
Onlangs heeft ‘Demain la Terre’ samen met drie andere grote spelers binnen de Franse landbouw voor een verantwoordelijke aanpak gekozen: Bleu-Blanc-Cœur (veeteelt), Filière CRC (graansector) en Vignerons en Développement Durable (wijnsector). Deze groep, genaamd le ‘Collectif de la Troisième Voie des Filières Agricoles Responsables’, vertegenwoordigt ongeveer 8% van de Franse landbouwproductie.


Vorige week werd een aantal leden van deze groep door Audrey Bourolleau op het Elysée ontvangen om de mogelijkheden rondom steun vanuit de overheid te bespreken. "Onze coöperatie van toegewijde telers heeft vastgesteld dat er nog geen duidelijk gedefinieerde definitie bestaat voor de zogenaamde derde weg in de landbouw. Daarnaast is aan de overheid voorgesteld om gezamenlijk aan dit thema te werken," legt Marc uit.

Voor meer informatie:  
Demain la Terre
Marc De Nale
Karine Affaton
Telefoonnummer: +33 (0)5 62 60 19 03
karine.affaton@demainlaterre.org  
www.demainlaterre.org 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven